<p>PK2002 heeft jarenlang in de Boxmeerse gemeenteraad gezeten.</p>

PK2002 heeft jarenlang in de Boxmeerse gemeenteraad gezeten.

(Foto: Martijn Schwillens)

PK2002 heft zichzelf op: Geen bestaansrecht in gemeente Land van Cuijk

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De komst van de nieuwe gemeente Land van Cuijk betekent het einde voor de Progressieve Kombinatie 2002, PK2002. De in 2002 opgerichte partij had als doel om een sociaal progressieve stem in de Boxmeerse gemeenteraad te krijgen. In de nieuwe gemeente valt naar eigen zeggen het bestaansrecht van PK2002 weg. 

Onder het motto ‘Samen sta je sterker’ heeft partij onderzocht of er bundeling van krachten mogelijk was met gelijkgestemde partijen. “Al vrij snel bleek dit echter geen haalbare kaart. D66 en vervolgens ook de Partij van de Arbeid/GroenLinks wilden met een eigen lijst de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad ingaan” aldus het partijbestuur. “De algemene ledenvergadering heeft daarom besloten om de partij per 1 januari 2022 op te heffen.”

De partij heeft momenteel nog een resterend, positief saldo in kas. Wanneer in het nieuwe jaar het doek voor de partij valt, zal dit geld ‘overeenkomstig de sociale doelstellingen van PK’ worden gedoneerd aan Stichting Leergeld Land van Cuijk.

Om op een gepaste manier afscheid te nemen organiseren de Sociaal Progressieven een bijeenkomst voor alle (oud) leden. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 10 december. Geïnteresseerden dienen zich voor 15 november aan te melden via www.PKBoxmeer.nl

Meer berichten