Grote muziekfeesten.
Grote muziekfeesten. (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Kerkelijke Fanfare Heilige Agatha viert 100-jarig jubileum met Grote Muziekfeesten

  •   keer gelezen

SINT AGATHA | Kerkelijke Fanfare Heilige Agatha bestaat viert dit jaar haar 100-jarige jubileum. Daar willen ze in Sint Agatha natuurlijk maar wat graag bij stilstaan. Zodoende dat MFA De Agaath in het weekend van 5 tot en met 7 november, volledig in het teken staat van de bijzondere verjaardag middels grote muziekfeesten.

Op vrijdag wordt er afgetrapt met een avond speciaal voor de leden. Het bestuur: “Na zo’n lange tijd van stilte, afstand en bezorgdheid, genieten van een heerlijk warm/koud buffet, van muziek en dans en vooral van elkaar.”

Maestro
De daaropvolgende dag is echter voor iedereen bedoeld. Om 15:30 word er geopend met een concert van Muziekvereniging Vicinia, opgevolgd door een Jubilarissenconcert van de jubilerende fanfare zelf. “Tijdens het concert worden de vier jubilarissen toegesproken, gehuldigd en onderscheiden door de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie).” Hierna volgt een mooie receptie. De avond wordt afgesloten met de start van de Regio-Maestro-Finale. “De laatste Maestro-Winnaars van Cuijk, Oeffelt en Sint Agatha gaan met elkaar de strijd aan voor de Regio-Trofee. Hierbij zullen ze begeleid worden door Fanfare De Vriendenkring uit Oeffelt” legt het bestuur opgewekt uit. “Een deskundige Jury zal samen met de aanwezigen (applausmeter) de prestaties beoordelen en de uiteindelijke winnaar bekend maken.”

Gaudete in Domino
De zondagviering start om 10:30 uur met een feestelijke eredienst in de kerk van Sint Agatha. Die middag vind er vanaf 14:00 uur in MFA De Agaath een speciale expositie plaats over de geschiedenis van de Fanfare. Een half uur later gaat Harmonie Gaudete in Domino een fantastisch concert verzorgen. De middag wordt afgesloten met een feestelijke jubileumreceptie, en muziek van Duo Frans & Co.

Meer berichten