In het bijzijn van Herman Peters en Corrie Schilderink van het PGSA, plakte Henk Centen de sticker op de glasbak in Sint Anthonis
In het bijzijn van Herman Peters en Corrie Schilderink van het PGSA, plakte Henk Centen de sticker op de glasbak in Sint Anthonis Foto:

Alle glasbakken in gemeente Sint Anthonis voorzien van sticker

Algemeen 983 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het PGSA is actief binnen de gemeente Sint Anthonis om op allerlei manieren de toegankelijkheid te verbeteren. Vorig jaar is o.a een ideeënwedstrijd geweest om verbeterpunten aan te geven. Een van de suggesties was om mensen er op te wijzen dat losliggend glas rondom de glasbak niet alleen gevaarlijk is maar ook dat de toegang tot de glasbak belemmert wordt als je rolstoelafhankelijk bent. Een lekke band betekent immers dat de bewegingsvrijheid erg beperkt wordt.

Op donderdag 14 oktober is de eerste sticker, in het bijzijn van Herman Peters en Corrie Schilderink van het PGSA, geplakt door Henk Centen, medewerker buitendienst, op de glasbak in Sint Anthonis. Alle glasbakken in de gemeente Sint Anthonis worden voorzien van een dergelijke sticker door de medewerkers van de buitendienst van de gemeente .

Dit initiatief is ook opgepakt door de platforms in de andere gemeenten van het Land van Cuijk. Zo zag recetelijk eenzelfde initiatief het levenslicht in Mill.  Uiteindelijk moeten alle glasbakken in de gemeente Land van Cuijk worden voorzien van deze duidelijke sticker.

Meedenken over of meedoen aan toegankelijkheid binnen onze gemeente? Het PGSA zoekt enthousiaste vrijwilligers . Voor meer info: Herman Peters 06 3732 1699

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant