<p>Met de opening van Lieve Mijn wordt een droom van Wendy Smits werkelijkheid,</p>

Met de opening van Lieve Mijn wordt een droom van Wendy Smits werkelijkheid,

(Foto: Lieve Mijn)

Kinderparadijs ‘Lieve Mijn’ opent haar deuren

  •   keer gelezen

BOXMEER | Heel eventjes kind zijn, wie wil dat nou niet? Wendy Smits blijft in ieder geval graag in contact met haar innerlijke kleine meisje. Met de opening van haar nieuwe winkel wil de Boxmeerse iedereen de kindertijd laten herbeleven. Voor de leukste, liefste en schattigste kinderkleding en speelgoed is ‘Lieve Mijn’ hét adres.

Door Mans Pere

Een passie voor kinderen, dat heeft Wendy absoluut. Ongetwijfeld is ze hierin niet alleen, waarmee ze direct de motivatie om Lieve Mijn te beginnen, benadrukt. “In zo’n winkel heb je altijd blije mensen. Iedereen vindt alles lief of schattig; wordt zelf even kind.”

Net zo leuk zijn de producten die het gezellig en speels aangeklede winkeltje domineren. Voorzien van rustige kleuren wisselen speelgoed, verzorging en de allerkleinste kleertjes elkaar vrolijk af. Hoewel verschillend kent het allemaal één overeenkomst: “Je kunt deze merkjes niet ergens anders in de regio krijgen. Ik wilde mezelf onderscheiden van de andere winkels in Boxmeer, zonder concurrent worden. Zie het als een verbreding van het lokale aanbod.”

Wendy leeft zichtbaar nóg meer op als ze wat speelgoed uit de kast trekt. “Dit is een pop van een jongetje met downsyndroom. En deze heeft aan Afrikaanse achtergrond. Ik wil dat ieder kindje zichzelf kan herkennen!” Haar hand beweegt naar een doos met houten speelgoed. “Dit is ook mooi. Ik vind vooral speelgoed zonder batterijen leuk. Het speelgoed dat kinderen en baby’s aanzet om creatief te zijn en dingen te ontdekken. Dit is daar perfect voor.” Bijkomend voordeel is de duurzaamheid van dit product. “Niet alleen gaat het generaties lang mee. Het houd wordt duurzaam verkregen. De fabrikant plant bomen om haar eigen verbruik te compenseren.” Het zijn de uitstralingen waarop Wendy haar keuze baseert, maar is maar wat blij met het duurzame karakter van haar aanbod. “Die leuke regenjasjes daar; Gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Of die truitjes, allemaal duurzaam wol. Het is opvallend hoe in deze branche heel veel al duurzaam wordt geproduceerd.”

Samen met haar man en zeven (stief)kinderen heeft Wendy trots Lieve Mijn gerealiseerd. Zo heeft haar creatieve zoon met zijn tekentalent de uitnodigingen voor de opening van donderdag 21 oktober ontworpen, en is dochterlief uiterst kundig met de vlotte instagrampagina (instagram.com/lieve.mijn/). En de naam? “Daar ben ik zelf op gekomen. Er is een fase waarin kinderen constant ‘mijn, mijn, van mij’ roepen. Dat heb ik gecombineerd met het lieve van de producten.” zegt Wendy trots. “Maar het logo komt weer van mijn zoontje!” Al dit harde familiewerk kan vanaf heden worden beloond. Het is te hopen dat menig klant ‘mijn’ roept bij het zien van de leuke kinderspulletjes. Opdat de kindertijd heel eventjes wordt herbeleefd.

Meer berichten