Muriel laat zien hoe ze van gedragen kleding weer hippe, nieuwe mode maakt. Misschien verkoopt ze ook wel wat mooie artikelen.
Muriel laat zien hoe ze van gedragen kleding weer hippe, nieuwe mode maakt. Misschien verkoopt ze ook wel wat mooie artikelen. Foto:

Fair, fashion & more op de Boxmeerse koopzondag

Algemeen 394 keer gelezen

BOXMEER | Naast Wonen en Halloween staat eerlijke kleding ook centraal bij de koopzondag in Boxmeer op 31 oktober. De Werkgroep Fairtrade tekent samen met de Centrum Ondernemers Boxmeer voor de organisatie. 

en ‘trekker’ voor de jeugd is wellicht Aaliyah Saleh, die op 13-jarige leeftijd een kledinglijn voor tieners is begonnen onder de naam Divapower-dp. Zij kreeg daardoor landelijke bekendheid. De nu 15-jarige Aaliyah zal op de hele uren (13, 14, 15 en 16 uur) haar verhaal vertellen en wat van haar kledinglijn laten zien. Tussendoor kan men bij Aaliyah terecht voor het stellen van vragen. Een andere trekker is ‘Sustainable girl’ Muriël Roozeboom. Deze fashion styliste timmert aan de weg door van gedragen kleding weer nieuwe hippe kleding te maken. We noemen dat ‘upcyclen’. Zij zal deze dag laten zien hoe ze dat doet en wellicht ook enkele kledingstukken te koop aanbieden.


De kleding van Divapower-DP is hip, jong én fairtrade.

Ook zal er op de markt plaats worden ingeruimd voor enkele bedrijven die duurzame en eerlijke producten aanbieden, zoals wasbare luiers en overbroekjes, kinderkleding, kleding van wol, shampoo bars, uniseks t-shirts, sweaters en hoodies. We hebben het dan niet over fast fashion, maar slow fashion. Tweedehands kleding is ook slow fashion. Daarom zal Stichting Actief in haar kraam tweedehands kleding aanbieden.

Lokaal en fair
“Wij zijn zeker voorstander van de slogan KOOP LOKAAL” aldus de werkgoed. “Nu zijn er al Boxmeerse ondernemers die duurzame artikelen in hun assortiment hebben, maar nog niet zo veel ‘fair’, eerlijk met aandacht voor een redelijk loon voor de arbeiders in de grondstoffenteelt en de kledingfabrieken. Ook de consument speelt een rol: wanneer we wat vaker om eerlijke kleding en andere producten vragen, zullen die zeker in het aanbod worden opgenomen.”

Op de markt  zal uiteraard plaats worden ingeruimd voor bedrijven die duurzame en eerlijke producten aanbieden, van wasbare luiers tot kleding. Slow fashion, waaronder tweedehands kleding, staat hierbij centraal. Daarom zal Stichting Actief in haar kraam eerder gedragen kleding aanbieden.

Breng zeker ook een bezoek aan de kraam van de werkgroep fairtrade. Bijvoorbeeld voor een flyer van de looproute. Op die looproute staat aangegeven welke ondernemers duurzame of faire artikelen verkopen. Een achttal ondernemers zal die dag een of meer artikelen met korting aanbieden, zgn. instore-acties.

Van 30 oktober tot 7 november is het nationale fairtrade week. Thema; thee. Zolang de voorraad strekt kunt u bij de kraam van de werkgroep een kleine attentie krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant