Met name de kleine hondjes zijn ontzettend gewild. Dat ziet Marianne ook terug bij haar kwispelende uitlaatservice.
Met name de kleine hondjes zijn ontzettend gewild. Dat ziet Marianne ook terug bij haar kwispelende uitlaatservice. (Foto: Marianne de Vlam)

In antwoord op de hondendieven: ‘Zullen we anders samen met wandelen?’

  •   keer gelezen

BOXMEER | De veiligheid van viervoeters lijkt de laatste tijd in de geding te zijn gekomen. Vanuit Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis komen er geluiden over een drietal mannen die honden stelen. Tijdens het uitlaten grissen de dieven de riem uit de handen van baasjes, om er als een haas vandoor te gaan. Marianne de Vlam uit Boxmeer bedacht hierom een goed initiatief om het gevaar af te wenden.

“Ik ga zo wandelen, wie gaat er met mee?”, “Vanavond rond half 10 maak ik even een blokje om. Iemand die het gezellig vindt om aan te sluiten?” Vragen als deze worden nu met grote regelmaat gesteld in de nieuwste groepsapp van Marianne. Met het idee dat je samen sterker staat tegen het stelende onheil, kwam de Boxmeerse op het idee om deze groep op te richten. “Inmiddels bestaat de app uit ongeveer 25 mensen.”

Al enkele weken doen er zich verhalen in de rondte van een drietal dat deze viervoeters probeert te stelen. Rondrijdend in een naar het schijnt wit busje met Pools kenteken voor en Belgische achter. De politie kan echter nog niet veel doen. “Dergelijke meldingen zien we eigenlijk vanuit het gehele land met enige regelmaat terug. Vaak melden mensen dan een verdachte situatie, soms signalementen of een beschrijving van een auto maar niet persé concrete aanknopingspunten om als politie mee aan de slag te kunnen. (…) Over het geheel genomen zien we geen toename van meldingen van honden die daadwekelijk zijn gestolen of meegenomen.(…)”, licht een woordvoerster van de politie toe. “Het beste advies dat we mensen kunnen geven is uiteraard goed op hun viervoeter te letten en daarnaast alert te blijven en signalen aan ons te melden. Daarbij geldt: hoe concreter, hoe beter!”

Als eigenaresse van Hondentrimsalon De Vlam en een hondenuitlaatservice, voelde Marianne zich geroepen om die alertheid naar een hoger niveau te tillen en de groep aan te maken. “Zelf ben ik nog niet angstig. Maar ik kreeg al veel vragen van bezorgde mensen. Eén van mijn klanten heeft bijvoorbeeld kleine hondjes. En die zijn momenteel enorm populair, mede door corona”

“Een hond is gewoon onderdeel van de familie. Het zou dus verschrikkelijk zijn als zo’n beestje wordt gestolen. En wie weet wáár de hond terecht komt. ” Als verenigd collectief van hondenbezitters hopen de Boxmerenaren dit doemscenario te voorkomen en veilig met hun viervoeters naar buiten te gaan. “De app is wel puur functioneel. In het begin begonnen mensen ook over hun honden te kletsen. Erg leuk, maar dat was niet helemaal de bedoeling.” Maar dit legt precies mooie bijkomstigheid van de groep bloot: “Het samen uitlaten van de hond, dat is ook gewoon heel gezellig. Grote kans dat we dit blijven doen, ook als het gevaar is geweken.”

Ook in de uitlaatapp? Marianne is te bereiken op 06 3806 9358

Meer berichten