Aaf Brandt Corstius: Welkom bij mijn zielige jeugd
Aaf Brandt Corstius: Welkom bij mijn zielige jeugd (Foto: Gijs Groenteman)

Aaf Brandt Corstius gaat het theater in met voorstelling over haar jeugd

  •   keer gelezen

CUIJK | Columnist en schrijver Aaf Brandt Corstius is vanaf oktober 2021 in theaters door het hele land te zien met haar voorstelling Welkom bij mijn zielige jeugd. Het is de eerste solovoorstelling van Brandt Corstius. Dinsdag 2 november is ze te zien in Schouwburg Cuijk.

Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Daar begon de zielige jeugd van Aaf. Via jeugdherinneringen en dia’s uit oude verhuisdozen neemt Aaf het publiek mee terug naar haar jeugd. 

Aaf Brandt Corstius is onder andere bekend van haar columns in de Volkskrant, Margriet, Flow en JAN. Verder schrijft zij boeken – haar meest recente is Eindelijk 40 - en heeft ze vier toneelstukken geschreven voor theatergezelschap mugmetdegoudentand. Met cabaretier Marc-Marie Huijbregts is Aaf wekelijks te horen in hun podcast Marc-Marie en Aaf vinden iets.

Aaf Brandt Corstius: ‘Nadat ik - zoals iedereen - mijn solovoorstelling moest stopzetten en doorschuiven naar een onzekere toekomst, ben ik nu ontzettend blij dat ik dit najaar toch echt mag gaan spelen. In de tussentijd heb ik nog veel over de voorstelling kunnen nadenken, en ik heb nog meer zin dan de eerste keer (en toen had ik al érg veel zin) om hem voor echte mensen te gaan spelen, in een echt theater, en niet meer alleen maar in mijn hoofd.’

De voorstelling is dinsdag 2 november te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten zijn te koop op schouwburgcuijk.nl 

Meer berichten