Handel boekte een kleine overwinning op Vitesse'08.
Handel boekte een kleine overwinning op Vitesse'08. Foto: Kliksport

3D: Ruime zege Boekel Sport en EGS’20; eerste nederlaag Excellent

Voetbal 1.232 keer gelezen

Excellent is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Oploose formatie ging in de topper tegen Melderslo met 4-1 onderuit. Boekel Sport profiteerde dankbaar dankzij een ruime zege (5-1) bij Germania. Ook EGS’20 haalde hard uit. Door een zevenklapper tegen De Braak meldt de fusieclub zich weer bij de top. Handel zegevierde thuis tegen Vitesse’08 met minimaal verschil: 1-0.

Excellent nam bij Melderslo nog wel de leiding via Roel Verberk. 0-1 was ook de ruststand, maar in de tweede helft ging de thuisploeg alsnog over Excellent heen en werd het uiteindelijk 4-1 voor de Limburgers, die derde blijven staan, maar slechts een puntje achter de koploper uit Oploo staan. “Al na onze goal werd Melderslo steeds sterker. In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld met een beter Melderslo, dat steeds gevaarlijker was en een verdiende overwinning boekte”, keek John Janssen van Excellent terug.

Boekel Sport haalt uit
Boekel Sport beleefde een gemakkelijke middag in Groesbeek. Tegen Germania kenden de gasten een droomstart via Twan Merks, die de 0-1 al in de eerste minuut noteerde. Tim Schuijers tekende al snel voor de 0-2. Via Mike van de Broek dacht Germania terug te komen in de wedstrijd, maar door een bekeken schot van opnieuw Schuijers leidde Boekel bij rust met 1-3. Boekel Sport was ook na de thee heer en meester en beloonde zich nog twee keer. Merks schoot van ruim twintig meter een vrije trap in de bovenhoek (1-4) en bepaalde vanaf de penaltystip de eindstand op 1-5.

Zevenklapper EGS’20
EGS’20 boekte een ruime overwinning (7-0) tegen SV De Braak, dat lange tijd met tien man speelde. Hidde Leegstraten maakte de eerste drie doelpunten. Na diens hattrick tilden Rens van Dongen, Teun Jacobs, Roel van de Boogaard en Thimo Bongaards de marge naar zeven. Remco ten Hoopen van EGS’20: “Wij waren vanaf het begin al sterker, maar nadat zij met tien man kwamen te staan door een overtreding en daarna de kaart uit de handen slaan van de scheidsrechter, werd het een gemakkelijke pot voor ons.”

Handel verslaat Vitesse’08
Handel won met 1-0 van Vitesse’08 en behoudt daarmee de aansluiting met de subtop. De enige goal van de middag kwam op naam van Jeffrey Driessen, die al na acht minuten een aanval op fraaie wijze verlengde tot doelpunt. Hoofdtrainer Sander Janssen van Handel: “We startten echt voortreffelijk en verzuimden binnen 15 minuten om meteen weg te lopen bij Vitesse. Ook de tweede helft begonnen we goed, waarbij we weer een aantal kansjes misten.”