Heijen pakte drie punten dankzij een 1-0 overwinning bij Oostrum.
Heijen pakte drie punten dankzij een 1-0 overwinning bij Oostrum. Foto: Marieke Lemmen

4G: Constantia en Achates overtuigen, Heijen wint nipt in Oostrum

Voetbal 613 keer gelezen

Koploper Constantia heeft op bezoek bij Toxandria geen fout gemaakt. De Wanroijnaren waren met 5-1 te sterk voor de oranjehemden, die de nieuwe hekkensluiter in de vierde klasse G zijn. Achates blijft Constantia op een punt volgen na een gemakkelijke overwinning op De Zwaluw. Heijen pakte een driepunter bij Oostrum, de topper Montagnards-VIOS’38 kreeg geen winnaar noch doelpunten.

Giel Martens maakte al snel 0-1 voor Constantia, dat na de vroege voorsprong verzuimde de marge uit te bouwen. Tiego Gerrits maakte aan het begin van de tweede helft op fraaie wijze gelijk. Reden voor trainer Gert Jan Reijnen om Giel Franken te brengen. De invaller bereidde de 1-2 van Martens voor en tekende zelf voor de 1-3. Na een fout van de doelman maakte Dennis Willems er 1-4 van voordat opnieuw Martens ook de eindstand op het bord zette. Diezelfde Martens mistte later ook nog voor open doel. “Tegen een matige tegenstander hebben we het niveauverschil in de tweede helft in de score tot uitdrukking gebracht”, keek Reijnen terug. “Een goede overwinning, maar we hadden het verschil al eerder moeten maken.”

Achates maakt na rust het verschil
Achates blijft in het spoor van Constantia dankzij een uiteindelijk gemakkelijke thuiszege op De Zwaluw: 4-1. Yannick Schouten en Bas Thijssen (ieder twee keer) maakten het verschil, Jesse van Raaphorst scoorde kort na de thee nog wel 1-1. “Het was een terechte overwinning voor Achates dat scherper en strijdvaardiger was. Verliezen als de tegenstander beter is, is prima. Verliezen op inzet en strijd kan niet en mag niet”, baalde Michel van de Venn van De Zwaluw.

Heijen wint in Oostrum, gelijkspel VIOS’38
Heijen smaakte na twee nederlagen weer het zoet van een (minimale) overwinning bij SV Oostrum. Bas Janssen kroonde zich tot matchwinner voor Heijen, dat ook de lat en de paal raakte. “De eerste helft waren we heer en meester. We hadden de wedstrijd met rust al in de tas moeten hebben, maar kansen van Boyd Kessels, Bas Janssen, Guus Hawinkels en Tijn Wabeke werden niet benut. Het eerste kwartier na rust kregen we ook twee à drie goede kansen, zonder resultaat. De laatste vijf minuten gingen zij opportunistisch spelen, maar dat leverde weinig spannende momenten op. Ik heb vandaag een karakterploeg gezien, die zeker de eerste helft goed voetbal speelde. Daar kunnen we mee verder”, toonde Peter ten Haaf van Heijen zich tevreden.
De wedstrijd tussen Montagnards en VIOS’38 kreeg geen winnaar. De topper tussen de nummers drie en vier in Nieuw-Bergen eindigde in een 0-0 gelijkspel. “Dat was vandaag het maximaal haalbare op een moeilijk bespeelbaar veld”, stelde Michel Jansen (VIOS’38).

Uitslagen vierde klasse G:
Toxandria-Constantia 1-5
Montagnards-VIOS’38 0-0
SV Oostrum-Heijen 0-1
Achates-De Zwaluw 4-1
EWC’46-Merselo 1-3
Stormvogels’28-SV Milsbeek afgelast

Stand:
1. Constantia 4-10
2. Achates 4-9
3. Montagnards 4-8
4. VIOS’38 4-7
5. Heijen 4-6
6. EWC’46 5-6
7. SV Milsbeek 4-5
8. De Zwaluw 3-4
9. DSV 4-4
10. SV Oostrum 4-4
11. Stormvogels’28 3-3
13. Merselo 3-3
12. Toxandria 4-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant