Sjoerd Schobbers (vierde van links) met een deel van zijn team in Washington. (Foto: Ruud Schobbers)
Sjoerd Schobbers (vierde van links) met een deel van zijn team in Washington. (Foto: Ruud Schobbers)

Sjoerd Schobbers: ‘Voetballen en studeren in Amerika was een geweldige ervaring’

Voetbal 1.813 keer gelezen

HEESCH | Sjoerd Schobbers vertrok in 2017 voor 1,5 jaar naar Amerika om te studeren in combinatie met voetballen bij de Salem International University. De Heeschenaar had er de tijd van zijn leven en is nu door KingsTalent aangesteld om anderen te begeleiden op weg naar hun American Dream.

Schobbers was speler van HVCH toen hij naar Amerika vertrok en terug in Nederland sloot hij weer aan bij de selectie. De Heeschenaar noemt zijn buitenlandse avontuur een verrijking van zijn leven. “Ik heb er kennisgemaakt met een compleet andere (sport)cultuur/beleving. Voetbal wordt daar op een iets andere manier gespeeld dan in Nederland. Maar naast het voetbal was het een geweldige ervaring, waarin ik me persoonlijk heb ontwikkeld. Ik heb er vrienden over de hele wereld bij gekregen.” 

Begeleiding
KingsTalent is een organisatie die zich richt op mannen en vrouwen die studeren in Amerika willen combineren met sport. Schobbers richt zich als ervaringsdeskundige op mannelijke voetballers. “Eigenlijk zou iedereen die wil de stap naar Amerika kunnen maken. Als student-athlete kun je een sportbeurs verdienen. Het hangt van het aanbod af hoeveel je zelf financieel bij moet dragen. Wij van KingsTalent helpen een kandidaat met het maken van een profielpagina en een highlight-video. Ook hebben we contact met coaches die de pagina en video beoordelen. Als er gesprekken worden ingepland, helpen wij geïnteresseerden om het zo goed mogelijk voor te bereiden. Een stukje onderhandelingstechniek bijvoorbeeld en we vertellen over de diverse scholarships die er zijn.” Het hele begeleidingstraject duurt ongeveer een jaar. “Daarin zijn we van A tot Z verantwoordelijk voor alles wat erbij komt kijken. Als je in het vliegtuig naar Amerika stapt, is alles tot in de puntjes geregeld.”

Proactief
Op 15 december staat er een showcase voor geïnteresseerde voetballers op het programma: www.kingstalent.com/events/showcase-voetbal-mannen/. “Je zult ons ook steeds meer zien bij verenigingen en/of scholen. Het is een geweldige kans om naar Amerika te gaan en wij willen anderen enthousiasmeren en helpen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant