Oogcafé Land van Cuijk staat in het teken van begeleiding aan huis.
Oogcafé Land van Cuijk staat in het teken van begeleiding aan huis. Foto: BiblioPlus

Oogcafé Land van Cuijk in bieb over thuisbegeleiding

Gezondheid 410 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Op dinsdag 9 november staat het Oogcafé Land van Cuijk in de bibliotheek in het teken van begeleiding aan huis. Wonen is een belangrijk onderdeel van het leven. Een fijne, veilige plek thuis is het vertrekpunt om met vertrouwen te kunnen deelnemen aan het maatschappelijk en sociaal leven. Te gast in het Oogcafé is Debora Muys. 

Muys is ambulant medewerker van de Robert Coppes Stichting. Dit is een stichting die zich richt op het bieden van thuisondersteuning aan mensen met een visuele beperking alléén of in combinatie met een bijkomend probleem zoals: autisme, beginnende dementie of een licht verstandelijke beperking. Dit doen zij in de regio’s van Zuid Nederland. Debora vertelt over de diverse mogelijkheden van de specialistische begeleiding en hoe hiervoor een indicatie aangevraagd kan worden via de WMO. Na de inleiding en een koffie/theepauze krijgt u voldoende gelegenheid om haar hierover nog vragen te stellen.
Het Oogcafé is een samenwerking tussen de Oogvereniging en de bibliotheek. Zij wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle inwoners met een oogaandoening in het Land van Cuijk. Het Oogcafé is dinsdag 9 november tussen 10.00 en 12.00 uur in de bieb van Cuijk. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via w.lems@biblioplus.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant