Het Louis Jansenplein blijft (grotendeels) de locatie van de weekmarkt.
Het Louis Jansenplein blijft (grotendeels) de locatie van de weekmarkt. Foto: SK-Media

Weekmarkt Cuijk blijft op Louis Jansenplein

Centrum 1.240 keer gelezen

CUIJK | De weekmarkt in Cuijk blijft op het Louis Jansenplein. Ook de Korte Molenstraat doet voortaan dienst als stalling van de verschillende kramen en marktwagens. “Groot voordeel van deze locatie is dat het de weekmarkt meer betrekt bij het winkelcentrum”, laat de gemeente weten.

Vanwege de verbouwing van het Louis Jansenplein werd de markt -die elke woensdag plaatsvindt- tijdelijk in de Zwaanstraat gehouden. D66 pleitte onlangs voor verhuizing van de mark naar de Grotestraat, mede om het opgeknapte plein te ontzien en meer ‘traffic’ voor winkeliers te genereren. “In deze straat bevinden zich verkooppunten van waren die ook op de weekmarkt worden verkocht. Een al te grote onderlinge nabijheid van dergelijke verkooppunten wordt door ondernemers niet wenselijk geacht”, laat het College van B en W weten.

Meerdere locaties onderzocht
Meerdere locaties zijn onderzocht. Samen met het Centrummanagement Cuijk is gekozen voor een weekmarkt op het Louis Jansenplein en de Korte Molenstraat. “Zowel de marktkooplieden als de winkeliers zijn groot voorstander van een onderlinge nabijheid van de winkels. De opstelling die we nu voor ogen hebben maakt het als het ware mogelijk een rondje te lopen waarbij weekmarkt, Korte Molenstraat en Maasburg nauw op elkaar aansluiten. Een ander voordeel is dat er geen groot en/of vervuilend materieel op het vernieuwde plein komt te staan en dat de aangelegde waterpartij in de zomer ook tijdens de weekmarkt vrij blijft.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant