De politiek wil dat er werk wordt gemaakt van revitalisering van de Cuijkse deelwijk Valuwe-Zuid.
De politiek wil dat er werk wordt gemaakt van revitalisering van de Cuijkse deelwijk Valuwe-Zuid. Foto: De Maas Driehoek

Politiek Cuijk: ‘Verbeteringsslag in Valuwe-Zuid is wenselijk’

Politiek 641 keer gelezen

CUIJK | De gemeenteraad wil dat er actie wordt ondernomen om een verbeteringsslag te maken in de Cuijkse wijk Valuwe-Zuid, het deel tussen de Beersebaan en Vierlanderdreef/Valuwedijk. “De sociaaleconomische status van dit wijkdeel is de afgelopen decennia nauwelijks gewijzigd”, luidt de conclusie uit een QuickScan in opdracht van de gemeente.

De recente revitalisering van de wijk is grotendeels aan dit gedeelte van Cuijk-Noord voorbij gegaan. “Dit heeft zijn weerslag op de leefbaarheid, gevoel van (on)veiligheid en de sociale infrastructuur. Basisschool de Regenboog kampt met een instroom van kinderen uit dit wijkdeel met taal- en ontwikkelachterstanden. Terwijl dit bij de andere in de wijk gelegen basisschool ‘t Startblok nauwelijks (...) aan de orde is. Een verbeteringsslag in Valuwe-Zuid is kortweg wenselijk.” Hoe deze verbeteringsslag gemaakt dient te worden, maakt het rapport niet duidelijk. Verplaatsing van sociale huurwoningen wordt genoemd, maar is volgens Mooiland geen optie. Ook wordt geadviseerd te kijken naar een ander toewijzingssysteem voor het onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant