DSV was te sterk voor VV Heijen.
DSV was te sterk voor VV Heijen. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

4G: Knotsgekke beginfase bij De Zwaluw, uitzege voor DSV in Heijen

Voetbal 849 keer gelezen

De Zwaluw en DSV hebben een flinke stap op de ranglijst gemaakt. De Zwaluw won na een knotsgekke beginfase met 2-1 van Toxandria. Alle goals vielen in de eerste zes minuten. DSV boekte -enigszins gelukkig- de eerste uitoverwinning van het seizoen: 1-2. Stormvogels’28 won met dezelfde cijfers van Merselo. De andere drie wedstrijden werden afgelast wegens corona.

In de wedstrijd tussen De Zwaluw en Toxandria stond de eindstand al na zes minuten op het scorebord. Rinze Verhoeven maakte in de eerste zestig seconden al de 1-0 en zag zijn ploeggenoot Sal Langerak de voorsprong drie minuten later verdubbelen. Laatkomers op sportpark De Hogehoek zullen spijt hebben gehad, want in de zesde minuut schoot Rens de Wit een penalty binnen namens ‘Tox’. Na de knotsgekke openingsfase kregen beide ploegen nog kansjes, maar boekte De Zwaluw uiteindelijk een driepunter, waardoor het nu op drie punten van de koploper komt. “Na de 2-1 misten we enkele goeie kansen op de gelijkmaker. We hebben gestreden voor een gelijkspel, maar helaas staan we weer met lege handen. Dat kost veel energie”, keek Steef Peters van Toxandria terug.

Eerste ‘gelukkige’ uitzege DSV in Heijen
DSV lijkt definitief een streep te hebben gezet onder de slechte seizoenstart. De jonge formatie van trainer Maarten van Stiphout boekte de tweede overwinning op rij. Heijen werd met enig fortuin met 1-2 verslagen. Lars Veldpaus verlengde halverwege de eerste helft een voorzet van Willem Jans tot doelpunt. Na een dik half uur maakte Bas Janssen de gelijkmaker. Heijen bleef daarna aandringen en kreeg zeker vijf opgelegde kansen op een doelpunt. Dat viel echter aan de overzijde. Opnieuw Veldpaus was trefzeker na een terecht gegeven penalty: 1-2. “Daarna hebben we verzuimd door te drukken, mede door slordig spel en slechte keuzes in het veld. In blessuretijd was het nog even billenknijpen, maar bleven we gelukkig overeind”, zag Van Stiphout. Peter ten Haaf van Heijen baalde van de uitslag maar was tevreden over het spel van zijn ploeg. “We hebben onszelf tekort gedaan door veel kansen te missen. Ik denk dat ik niet overdrijf als we een kans of 12 gehad hebben. We hebben onze wil opgelegd, maar niet toegeslagen.”