Boekel Sport won bij SV United.
Boekel Sport won bij SV United. Foto: Frans van den Elzen

3D: Top-vier tekent zich af, belangrijke winst Vitesse’08 en Handel

Voetbal 1.181 keer gelezen

In de derde klasse D begint zich een top-4 af te tekenen na de resultaten van vanmiddag. Excellent, Boekel Sport en Groesbeekse Boys wonnen allemaal gemakkelijk hun eigen wedstrijd en geraken uit het zicht van de rest. Handel blijft als enige een beetje in de slipstream na een zege in Helmond. Cruciaal was de driepunter van Vitesse'08 op hekkensluiter Hapse Boys.

Excellent blijft aan kop van de ranglijst na een eenvoudige thuisoverwinning op SV Ysselsteyn. Frans Cuppers en Roel Verberk (twee) zorgden voor een duidelijke 3-0 ruststand. Na de thee voegde Timo Cornelissen er nog eentje aan toe: 4-0. John Janssen van Excellent: "Het was een goede wedstrijd van onze kant, met vele goede combinaties op de helft van de tegenstander. We hebben ook behoorlijk wat kansen gecreëerd en in verdedigend opzicht geen kansen weggeven. Het was echt genieten vandaag voor de mensen die Excellent een warm hart toedragen."

Gemakkelijke winst Boekel Sport
Dat was het ook voor aanhang van Boekel Sport, die hun favorieten op een goed bezet sportpark van SV United met 0-2 zagen winnen. Beide goals vielen na rust. Tim Schuijers schoot de bal uit de kluts raakt. Daarna kregen de gasten diverse kansen, maar bleef het spannend tot paar minuten voor het einde, toen invaller Jari Claasse wederom belangrijk was. Op aangeven van Schuijers tikte hij raak: 0-2. Al voor de thee dacht Boekel aan een voorsprong, want een vrije trap van Twan Merks viel achter de doellijn, maar de scheidsrechter stond te ver van de achterlijn om het doelpunt te kunnen toekennen.

EGS'20 krijgt er zeven tegen
EGS'20 schoot er vorige week tegen De Braak maar liefst zeven binnen. Dit keer ervaarde de fusieclub de andere kant van de medaille, want titelkandidaat Groesbeekse Boys haalde fors uit tegen EGS'20: 7-0. "Zij waren gewoon een veel betere ploeg. Punt. Daar heb ik niks verder aan toe te voegen", toonde Remco ten Hoopen zich realistisch na het verlies in Bredeweg.

Belangrijke driepunter Vitesse'08
Vitesse'08 verschafte zichzelf onderin wat lucht na een 3-1 overwinning op hekkensluiter Hapse Boys. Ron Janssen (twee) en Jerral Taihuttu scoorden voor de thuisploeg. De Hapse treffer viel door een eigen doelpunt. "De eerste helft stonden wij goed te voetballen en kwamen we terecht 2-0 voor. Na de pauze kwamen ze sterk terug en maakten ze 2-1. Daarna was het een strijd. Tien minuten voor tijd viel de 3-1 en was de wedstrijd beslist", vatte Ales Jurcik van Vitesse'08 het duel samen. "De eerste helft was matig, de tweede helft wel aardig", vond Hapse Boys-coach Wilfred Schoonderbeek.

Handel wint in Helmond
Handel klom een plekje na een relatief eenvoudige overwinning (1-3) bij SV De Braak in Helmond. Trainer Sander Janssen van Handel vond zijn ploeg tot aan de 1-2 echter de mindere aan de thuisclub. "We startten heel erg goed, maar daarna volgde een slordige fase waarin De Braak verzuimde de 2-1 te maken. De laatste fase van de eerste helft kwamen we weer in ons spel. Na rust was het slordig van beide kanten." Jeffrey Driessen scoorde de eerste goals voor Handel. De rust- en tevens eindstand werd bepaald door Thijs Fonken.