HBV won overtuigend.
HBV won overtuigend. Foto: Hanny van der Linden

5E: DWSH’18 blijft aan kop, HBV wint derby en eerste zege FC Uden

Voetbal 1.388 keer gelezen

DWSH’18 blijft ook na zes speelronden de ranglijst aanvoeren in de vijfde klasse E. De fusieclub won op de valreep bij Keldonk en blijft daardoor een puntje voor op HBV, dat de derby tegen VCA in Sint Agatha uiteindelijk eenvoudig won. MVC staat derde na winst op Boerdonk. FC Uden boekte de eerste overwinning van het seizoen tegen VCO.

Syb Daverveld was de maker van de enige goal van de middag bij Keldonk-DWSH’18. Een overwinning die ondanks het matige spel DWSH’18-trainer Koen Van Berlicum wel kon bekoren. “Voetballend was het niet goed wat we lieten zien, maar we zijn blijven knokken tot de laatste minuut. Deze wedstrijd hadden we in andere seizoenen verloren, dus ik ben een tevreden trainer.”

Lees deze week op Kliksport een uitgebreid interview met Koen Van Berlicum.

HBV wint derby in Sint Agatha
HBV heeft de weg naar boven definitief gevonden en bewees dat zondag in de derby tegen VCA. De thuisploeg opende sterk en kwam op een 1-0 voorsprong via Siem Bloemen. Daarna nam HBV de regie over en liep het uit naar een 1-5 overwinning door doelpunten van Moos Hendrix (drie), Brian Jans en Kevin Hendriks. Mark van Wijk (VCA) concludeerde: “Het was een leuke pot, met veel goed voetbal en tot de 1-3 redelijk gelijkopgaand.” Lucien Roeffen (HBV): “De eerste 15 minuten had VCA het betere van het spel en kwamen ze ook verdiend op voorsprong. Maar daarna waren wij de baas en had de score nog wel hoger uit kunnen vallen.”

Eerste zege FC Uden
FC Uden won voor het eerst dit seizoen en deed dankzij de 4-1 overwinning op VCO de rode lantaarn over aan Boerdonk, dat onderuit ging bij MVC. De Udenaren dankten de drie punten aan Marco van de Pol en Mathijn van Oort, die ieder tweemaal scoorden. Namens VCO maakte Sep Schraven nog 1-1. “We speelden een zeer slechte eerste helft met een terechte voorsprong voor Uden. De tweede helft was het beter, alleen gingen alle schoten recht op de keeper. Uiteindelijk was de overwinning voor FC Uden terecht”, vond Mario van Berkom van VCO.
Boerdonk verloor met tien man van MVC in De Mortel: 5-2. Roy Neuteboom en Rens Donkers scoorden voor de nieuwe hekkensluiter, bij wie Nick Opheij twee keer geel kreeg. Tegenvaller voor Boerdonk was de blessure voor Gijs Meulemeester.

WHV wint voor het eerst, in Odiliapeel
WHV boekte de allereerste zege van het seizoen. Het werd in en tegen Odiliapeel 0-1 voor de gasten. Bas Kanters zette Bart van der Wielen tien minuten voor tijd voor de keeper en Van der Wielen faalde niet. In blessuretijd voorkwam WHV-doelman Luuk van Grinsven met een knappe redding nog de gelijkmaker.