Desi Tielemans in actie namens MHV'81 in de wedstrijd tegen PSV.
Desi Tielemans in actie namens MHV'81 in de wedstrijd tegen PSV. Foto: MHV'81

Eerste verlies dames MHV’81 in Brabants onderonsje

Sport 281 keer gelezen

MILL | De handbalsters van MHV’81 zijn afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Na vijf overwinningen op rij ging de Millse formatie in een Brabants onderonsje met PSV met 27-36 onderuit.

Het tempo in de eerste minuten lag erg hoog. De thuisploeg kreeg geen grip op één van de schutters van PSV. Als snel volgde een time-out aan de kant van MHV, waarin de afspraken nog maar eens werden herhaald. Helaas kon MHV nog niet, net zoals in de afgelopen weekenden, een stempel op de wedstrijd drukken. Daarvoor was het aantal technische- en persoonlijke fouten te groot. Met een 13-16 tussenstand gingen beide ploegen de kleedkamers in. Aan het begin van de tweede helft kwam MHV op gelijke hoogte door doelpunten van Lieke van Baal. Kort daarop volgde een twee minuten tijdstraf aan de kant van MHV. PSV speelde de overtalsituatie goed uit, waardoor ze weer wat doelpunten uitliepen; 18-23. Na ongeveer twintig minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, nam coach Rob van den Akker opnieuw een time-out. In een laatste poging de score om te draaien werd er gekozen voor een andere defensieve tactiek. Dit had helaas niet het gewenste resultaat. PSV bleef te gemakkelijk het net vinden. Met een 27-36 op het scorebord werd de wedstrijd in Mill helaas verloren.
Met tien punten staat MHV, op basis van het doelsaldo, nu op een derde plaats in de Eerste Divisie. Zaterdagavond 6 november spelen de dames van MHV een uitwedstrijd in Amsterdam tegen nummer zeven Westsite DS1.