DWSH'18 is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen.
DWSH'18 is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Foto: Marieke Lemmen

‘Doel is om elke wedstrijd het maximaal haalbare eruit te halen’

Voetbal 812 keer gelezen

WILBERTOORD | DWSH’18 is de verrassende koploper in de vijfde klasse E. De fusieclub presteert bovenmatig knap met vijf overwinningen in de eerste zes competitiewedstrijden. “Ons doel is om elke wedstrijd opnieuw het maximaal haalbare eruit te halen. Tot nu toe gaat dat heel behoorlijk”, lacht trainer Koen van Berlicum.

Door Martijn Schwillens

De prestaties van DWSH’18 (in 2018 voortgekomen uit een fusie tussen De Willy’s en SC Sint Hubert) lijken op het eerste gezicht opmerkelijk. De selectie nam afgelopen zomer immers afscheid van enkele sterkhouders. “Je wilt nu natuurlijk horen dat we zelf ook verbaasd zijn”, grapt Van Berlicum, die sinds dit seizoen voor de groep staat bij de fusieclub. “Maar de goede resultaten komen voort uit de manier waarop we hier werken. Dat is vooral door enorm hard te blijven werken en door de keuze voor een spelsysteem waar iedereen zich lekker bij voelt”, verduidelijkt hij. “Ik ben geen trainer die alleen zijn aanvoerder betrekt bij zijn tactische keuzes. Wij doen het hier met z’n allen. Iedereen mag zijn mening en input geven. Daar is een manier van spelen uit voortgekomen die breed gedragen wordt binnen het elftal. Maar het belangrijkste is dat iedereen ook weet waar zijn verantwoordelijkheid ligt. Duidelijkheid is prettig voor een speler.”

‘De goede resultaten komen voort uit de manier waarop we hier werken’

Periodetitel?
De vijfde klasse E kent dit seizoen slechts twee periodetitels (plus één nacompetitieplek die op basis van de ranglijst wordt vergeven, red.), die beiden pas worden verdeeld na twaalf competitiewedstrijden. Zodoende dat nog niemand in Sint Hubert en Wilbertoord al hardop praat over een periodetitel. “Wij gaan sowieso niet roepen dat we om promotie willen meedoen. Wij bekijken echt wedstrijd voor wedstrijd wat het maximaal haalbare is”, zegt Van Berlicum, die dit voorjaar een contract tot medio 2023 tekende bij DWSH’18. Daarvoor trainde hij al het tweede elftal en in een verder verleden stond hij voor de spelersgroep van De Willy’s. “Vroeger was De Willy’s mijn clubje en dat geldt nu voor DWSH’18. Die clubs zijn niet echt met elkaar te vergelijken, want we spelen en trainen in beide dorpen om de betrokkenheid van onze vrijwilligers zo groot mogelijk te houden. Maar omdat ik al langer rondloop bij DWSH, ken ik bijna alle spelers al vanuit de jeugd. Waar je als nieuwe trainer normaal gesproken de groep moet leren kennen, gold dat voor mij dus niet.”

‘We blijven knokken’
En dus kent Van Berlicum met zijn manschappen een vliegende start. Met vijftien punten heeft DWSH’18 een voorsprong van één punt op de grootste titelkandidaat HBV en drie op MVC. “In onze vijfde klasse kan iedereen van elkaar winnen. Mijn spelers weten dat we elke wedstrijd alles moeten geven om een goed resultaat te behalen. Er breekt nu een periode aan waarin we wat zwaardere tegenstanders krijgen, dus daarna weten we waar we staan. De grootste winst ten opzichte van de afgelopen seizoenen is echter dat we nu in staat zijn om ook slechte wedstrijden te winnen. Zoals afgelopen zondag tegen Keldonk. Voetballend was het matig, maar we bleven knokken en beloonden ons met de winst. Vorig jaar zouden we deze wedstrijd verloren hebben.”

Programma vijfde klasse E:
Boerdonk-FC Uden
Fiducia-MVC
VCO-VCA
HBV-Astrantia
Odiliapeel-Elsendorp
WHV-RKVV Keldonk

Stand:
1. DWSH’18 6-15
2. HBV 6-14
3. MVC 5-12
4. Fiducia 4-9
5. Elsendorp 4-8
6. Odiliapeel 6-8
7. Astrantia 4-6
8. VCA 5-4
9. RKVV Keldonk 5-4
10. VCO 5-4
11. WHV 5-4
12. FC Uden 5-3
13. Boerdonk 5-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant