De spelers van zaterdagclub JVC Cuijk voelen volgens trainer Dennis Straatman niet voor een overstap naar de zondag.
De spelers van zaterdagclub JVC Cuijk voelen volgens trainer Dennis Straatman niet voor een overstap naar de zondag. Foto: Gerno de Haas

Overstap naar zondag voor JVC Cuijk ‘totaal geen vraag’: “Spelers willen niet”

Voetbal 1.691 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk lijkt geen gebruik te maken van de mogelijkheid om komende zomer horizontaal over te stappen van speeldag (zaterdag naar zondag). De Cuijkenaren komen nu uit in de (Gelderse) derde klasse van KNVB-district Oost en zouden bij een dergelijke overstap weer uitkomen tegen clubs uit Noordoost-Brabant.

Onlangs werd duidelijk dat tenminste 53 voetbalclubs in Nederland van de gelegenheid gebruik maken om in het nieuwe seizoen met hun standaardelftal ‘horizontaal’ over te stappen. De meeste clubs kiezen er overigens voor om de zondag in te ruilen voor zaterdag. Voor JVC Cuijk, momenteel strijdend om promotie uit de derde klasse, zou een overstap van zaterdag naar zondag betekenen dat de Cuijkenaren eventueel mogen uitkomen in een klasse met Volharding, Olympia’18 en Vianen Vooruit. “Maar een overstap is voor ons op dit moment totaal geen vraag. De spelersgroep wil absoluut niet naar zondag”, laat hoofdtrainer Dennis Straatman optekenen. “Wellicht dat de club daar in de toekomst anders over denkt, maar daar ga ik niet over.”

Meer zaterdagclubs
Behalve JVC komen ook de Osse clubs Margriet, TOP en OSS’20 met een standaardelftal uit in het zaterdagvoetbal. Enkele jaren geleden koos VCA uit Sint Agatha ervoor om van zaterdag weer terug te gaan naar de zondag. De enige promotie (naar de derde klasse) in de afgelopen twintig jaar boekte de kleine dorpsclub uitgerekend in de zaterdag-periode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant