De tweejarige Mylon Gosens is de trotse winnaar van de jongste groep met haar kalfje Marie Suze van 8 weken oud. (Foto: Marga Nuijs)
De tweejarige Mylon Gosens is de trotse winnaar van de jongste groep met haar kalfje Marie Suze van 8 weken oud. (Foto: Marga Nuijs)

Gezellige kalfjeskeuring bij de Tienmorgen

Algemeen 862 keer gelezen

BEERS | Voor de 15e keer vond zaterdag 30 oktober de kalverkeuring bij Camping en zorgboerderij de Tienmorgen in Beers plaats. Op de stal lieten de kinderen en zorgboeren hun prachtig verzorgde kalf in de ring lopen onder toeziend oog van een vakkundige jury. Een mooi samenspel tussen mens en dier. 

Het jaartal 2020 ontbreekt vanwege corona op de lijst van jaarlijkse winnaars maar gelukkig kon de keuring nu doorgaan, samen met de onthulling van het Land van Cuijk Boert Bewust bord.

Al een dag of tien waren de zorgboeren en kinderen druk met oefenen met de kalfjes. “Leren lopen aan een touw. Dat vraagt oefening en geduld. Ze zijn er mooi druk mee geweest. En natuurlijk ook met wassen, scheren en poetsen”, zegt Huub Gosens de boer van boerderijcamping de Tienmorgen in Beers.

De jury bestaande uit een echte veekeurmeester Jan Willems en Hanneke van Overbeek, - Gosens beoordeelden de koppels op verzorging, omgang met het kalf binnen en buiten de ring en de aankleding. Als uiteindelijke winnaar van 2021 wordt Mark Giebels bijgeschreven op de wisselbeker, beschikbaar gesteld door Oma Gosens.

Erik Jansen, toeristisch manager Regionaal Bureau Toerisme Land van Cuijk, roemde het prachtige initiatief. “Een mooie vorm van verbinding van boeren, toerisme en zorg op deze prachtige monumentale boerderij. Als Land van Cuijk laten we de toeristen maar ook de bewoners het prachtige boerenleven zien maar ook echt beleven. Een aanwinst voor de regio.” Hij onthulde het Land van Cuijk Boert Bewust bord onder begeleiding van muziek van twee zorgboeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant