Johan Vulling en Rob van der JVen zien elkaar zondag in Vierlingsbeek
Johan Vulling en Rob van der JVen zien elkaar zondag in Vierlingsbeek Foto: Peter Kuijpers

2F: Volharding – DAW Schaijk topontmoeting en periodetitel lonkt

Voetbal 1.864 keer gelezen

Van Volharding kunnen we het wel een beetje begrijpen, maar DAW blijft een levensgrote verrassing. Zondag treffen de twee elkaar op de heilige grond van Soetendaal in Vierlingsbeek. De persconferentie dinsdag raakte direct het amateurvoetbal met name het stugge en machtige zaterdagvoetbal. Op het moment dat we voor dit artikel met de trainers spraken, moest de persconferentie nog plaatsvinden. De uitzending bracht natuurlijk de discussies weer op gang over de heersende pandemie. Maar toch, gaan we nu voetballen zondag of piepen? Te paard iedereen!

Door: Peter Kuijpers

De topwedstrijd zondag is zonder twijfel de nummer één die de nummer twee ontvangt. Volharding versus DAW Schaijk. Het verschil is twee punten. Wint favoriet Volharding dan loopt het weg van de ploeg uit Schaijk en is het verschil vijf punten. Zeker is daar CHC nog dat op drie punten afstand aan de Vierlingsbeekse bumper kleeft. Trainer Johan Vullings nuanceert de ketelmuziek rond deze wedstrijd enigszins: “Op papier is het zondag een topper ja. Verder zegt het nog niet zo veel, want we zijn pas een aantal wedstrijden onderweg en er zijn meerdere ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Voor ons is het in ieder geval een uitdaging. We zullen meer weerstand van andere ploegen krijgen en ik ben heel benieuwd hoe we daarmee omgaan. En de eerstvolgende wedstrijd tegen DAW zal een dergelijk wedstrijd zijn. Zij spelen vanuit een compacte organisatie, kunnen messcherp counteren, hebben sterke standaardsituaties, maar tonen ook aan de bal een prima veldspel. Maar natuurlijk zullen wij ons vooral richten op onszelf. Wij moeten ervoor zorgen dat we onze kwaliteiten weer naar voren kunnen laten komen en dan zullen we zondag weer spelen voor een resultaat.” Duidelijke teksten van de Volharding trainer die zijn team uitstekend laat- en ziet voetballen. Zondag overigens kan mits CHC punten verliest periode-1 worden binnengesleept. Redelijke wijs gezien is winst voldoende. Het verschil in de doelsaldo’s is aanzienlijk. Volharding plus zestien, CHC plus acht.

Rob van der Ven
Een interessante uitdaging zijn de woorden van DAW-trainer Rob van der Ven: “Na de mooie overwinning op SVSSS mogen we ons opmaken voor de volgende interessante uitdaging. Volharding is de te kloppen ploeg in deze klasse zo lijkt het. Met 18 doelpunten voor, nog maar twee tegen en al 473 minuten zonder tegendoelpunt. De kwaliteiten van Volharding zijn bekend. Erg degelijk achterin, nauwelijks zwakke punten en veel verschillende spelers met een individuele actie en scorend vermogen. Daarnaast zijn ze ook in de breedte sterker geworden en kunnen ze met wissels een wedstrijd nog beïnvloeden als nodig. Dat laatste is bij ons dit seizoen ook het geval. En dan te bedenken dat we Mike van de Ven en Robyen van der Heijden al lange tijd moeten missen. Helaas is niet iedereen ongeschonden uit de strijd tegen SVSSS gekomen en zullen we deze week moeten bekijken wie er kunnen gaan starten zondag. Hoe dan ook, we zullen er klaar voor zijn. We hebben niets te verliezen en gaan er alles aan doen om onze ongeslagen status te behouden.” Goede teksten van de DAW-trainer die zondag voor de eerste grote test staat met DAW Schaijk. Op Soetendaal worden zondag ‘de vrouwen van de mannen gescheiden’ voor deze heerlijke clash. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Lars Meijer uit Den Bosch, QR-code dienende, het sein geven tot voetbal. Kliksport is daarbij aanwezig.


 Rik Renirie scoorde zondag de enige treffer voor Vianen Vooruit (Foto: Hanny van der Linden

Vianen Vooruit – EVVC
Rijk rekenen zal trainer Joost Janssen van Vianen Vooruit zich in geen geval doen. De prestaties van zijn team geven daar weinig reden toe. Afgelopen zondag de eerste echte grote nederlaag in vergelijk met Olympia’18 waar slechts met 0-1 van werd verloren. Zondag ging Vianen Vooruit uit op de Schellen in Nistelrode met 4-1 onderuit. EVVC is de volgende tegenstander die de auto’s zullen parkeren aan de Koebaksestraat in Vianen. De Vinklelaren gingen thuis tegen het sterke Emplina onderuit. Emplina is inmiddels een dikke middenmoter in het linkerrijtje. Mooie clash uit het rechterrijtje met de eerste driepunter voor Vianen Vooruit? We gaan het zien. Zondag om 14.30 uur gaat de bal rollen met charming scheidsrechter Wendy Gijsbers uit Arnhem.

Real Lunet – Olympia’18
Het kan je overkomen dat je nota bene in je eigen arena bijna struikelt over een team waar je wellicht de punten al had ingecalculeerd. Trainer Wil Beijer willen we van deze eerdere zin verschonen, daar is de Arnhemmer veel te nuchter voor. Toch kwam Olympia’18 zondag met de schrik vrij tegen Heeswijk. Een dubbel gevoel voor trainer Beijer: “We hebben de eerste helft heel matig gespeeld en kansen gemist. De ruststand had ook 2-4 kunnen zijn. In de tweede helft beter gespeeld en geluk aan de kont gehad. Moet wel zeggen dat de ploeg bleef knokken. Maar is het één winstpunt of twee verliespunten? Voor mij zijn het twee verliespunten. Zondag naar Real Lunet. We moeten daar de punten maar gaan pakken. Heb geen idee hoe het team van Lunet erop staat.” Over de persconferentie was de Olympia’18 trainer duidelijk: “Ik ben twee maal gevaccineerd en ga wellicht ook voor een derde. Heb ook geen problemen mijn QR-code te tonen, maar ik kan over anderen niet oordelen. Ik moet overigens nog zien dat de Tweede Kamer het allemaal goedkeurt.” In Vught wordt er om half drie begonnen. Scheidsrechter is Jean-Pierre Loontjes uit Breda.

Prinses Irene – Helvoirt
In katholieke termen zou je kunnen stellen dat Prinses Irene ‘het licht heeft gezien.’ We zullen het hierbij laten. Voor je het weet sta je voor de ‘Curie’ het allemaal uit te leggen dat het als grap was bedoeld. Hoe dan ook Prinses Irene doet het prima en heeft zich goed hersteld van de matige seizoenstart. Na verlies van de huidige koploper Volharding en tweede DAW Schaijk kwam de ommekeer bij Heeswijk. Afgelopen zondag een 4-1 winst op Vianen Vooruit die staat. Zondag komt Helvoirt naar Nistelrode.


Erik Meulendijk, trainer van Prinses Irene (Foto Peter Kuijpers)

Succes pad
Trainer Erik Meulendijk wil het inmiddels ingeslagen succes pad continueren: “Wij hopen uiteraard op de goede weg door te gaan. We hebben een flinke stap gemaakt en daardoor is het vertrouwen in de ploeg gekomen wat zich nu uitbetaald. Wij zagen dit al wel op trainingen en in fases van de voorgaande wedstrijden maar een paar ongelukkige wedstrijden gaf geen resultaat. Nu twee wedstrijden op rij wel en waar we nu een stap in willen zetten is in de consistentie. Het niveau wat we nu halen willen we vast gaan houden en dan komen er dus resultaten. Helvoirt is een voor mij bekende vereniging die een aantal jeugdspelers heeft ingepast wat zoals wij uit ervaring weten vaak gepaard gaat met wisselvalligheid. En zoals wij ook weten kan het dus goed zijn dat ze tegen ons weer een hoger niveau kunnen halen dan de laatste weken. Aan ons, om als zij toch een hoger niveau weten te halen, te laten zien dat ze naar een nog hoger niveau moeten om van ons te winnen. Helaas is Koen Pittens er niet bij want die is na het afronden van zijn studie en start van zijn maatschappelijke carrière er even een paar weken tussen uit. Maar gelukkig staan er anderen te trappelen om hem te vervangen en te laten zien dat ook zij het niveau aan kunnen.” Duidelijke taal van de trainer van Prinses Irene.

Heeswijk – Volkel
Heeswijk verraste zondag vriend en vijand hoewel dat laatste alleen in deze klassieke zin een figuurlijk begrip is. Met 0-2 kwamen ze brutaal voor ’die hizzikse’ en dat het wit werd rond de mondjes van de getrouwen op het Sportpark Pelzer is begrijpelijk. “We hadden het geluk aan onze kont”, sprak trainer Wil Beijer van Olympia’18 na afloop. Wel zuur voor onder anderen trainer Theo van Lieshout van Heeswijk: “Natuurlijk is het zuur dat je in blessuretijd alsnog de 2-2 tegen krijgt, terwijl de 1-2 in de 89e min valt, en ook nog eens twee geweldige zondagsschoten die je ook niet elke week tegen krijgt. Met wat we afgelopen zondag als team gepresteerd hebben kunnen we zeker mee verder, en daar moeten we vertrouwen uit putten. Komende zondag tegen Volkel zal weer een hele andere wedstrijd worden, waar de onderlinge verschillen klein zullen zijn. Mede omdat Volkel gaande weg de competitie ook groeiende is als team iets wat vergelijkbaar is met ons. We gaan er in ieder geval als team alles aan doen om de punten in Heeswijk te houden.” Mooi gesproken door de trainer van Heeswijk. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Dammers voor aanvang op Balledonk.

Emplina – Venhorst
Het Empelse Emplina heeft zich stiekem ontwikkeld als volger van de top-3. Het verloor alleen kansloos bij huidige koploper Volharding. Voor het nog matig optredende Venhorst een flinke klus komend weekend. De resultaten zijn nog niet om te juichen. Trainer Michaël van Doren: “Dat we qua resultaat een moeilijke periode kennen is bekend, echter zien we het meer als een uitdaging dan een probleem. Tot op heden komen we elke keer (net) tekort voor een driepunter, een overwinning komt dus ook steeds dichterbij waar we ook echt aan toe zijn. Met de goede werklust die Venhorst wekelijks laat zien moet dat op termijn goed komen, daar hebben we alle vertrouwen in. Naar de competitie gekeken zijn er meerdere teams die een lastig seizoen tegemoet zullen gaan, aan ons om op de juiste momenten er als team te staan.” Zondag fluit scheidsrechter Luuk Hendrix uit Hooge Mierde om 14.30 uur voor aanvang.

Programma komend weekend:

Vianen Vooruit-EVVC
Real Lunet-Olympia’18
Prinses Irene-Helvoirt
Volharding-DAW Schaijk
Heeswijk-Volkel
SVSSS-CHC
Empina-Venhorst

Stand:
1.Volharding 6-16
2.DAW Schaijk 6-14
3.CHC 6-13
4.Emplina 6-11
5.Olympia’18 5-10
6.Prinses Irene 6-9
7.SVSSS 5-8|
8.Heeswijk 6-8
9.Helvoirt 4-6
10.Volkel 5-4
11.Vianen Vooruit 5-3
12.Real Lunet 4-1
13.Venhorst 6-1
14.EVVC 6-1

















































































































Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant