Het Millse culturele centrum Myllesweerd.
Het Millse culturele centrum Myllesweerd.

Myllesweerd schrapt meerdere voorstellingen wegens tekort aan personeel: ‘We zijn absoluut geen brandhaard’

Algemeen 428 keer gelezen

MILL | Tot haar grote spijt moet Cultureel Centrum Myllesweerd een aantal activiteiten schrappen. Zo ging er een streep door de Ouderenmiddag en de film Carpharnaum, beide in de agenda voor vandaag. Inmiddels zijn ook de Decembermarkt en de voorstelling Mannen van Naam geannuleerd. Het verkiezingsdebat van dagblad De Gelderlander van vrijdag 5 november gaat wel door, maar in andere vorm plaats dan aanvankelijk werd gecommuniceerd. Dit alles door een tekort aan personeel. 

Het culturele centrum gaf ‘de oplopende besmettingen van het coronavirus en de daardoor genomen extra maatregelen’ op als een reden voor de annulering van de Decembermarkt. Ook de Ouderenmiddag werd vergelijkbare argumentatie gecanceld. Dergelijke berichten kunnen doen vermoeden dat Myllesweerd een virusbrandhaard is.

Een medewerkster van het cultuurhuis verzekert echter dat dit absoluut niet opgaat. Myllesweerd ziet door de oplopende besmettingscijfers en de daarbij komende maatregelen, eenvoudigweg te weinig mogelijkheden om de evenementen in gepaste glorie te laten plaatsvinden. “Iedereen loopt hier kerngezond rond” vertelt de medewerkster. “Slechts één van onze collega’s heeft het virus opgelopen. En dat is buiten Myllesweerd gebeurd.” De desbetreffende medewerkster zit netjes in thuisquarantaine.

Personeelstekort
Het wegvallen van deze collega maakt wel dat de cultuurtempel met een sterkere onderbezetting kampt. Een aantal gewaardeerde collega’s hebben recent afscheid genomen, maar goede opvolgers zijn nog niet gevonden. “We een aantal vacatures hebben openstaan. Tot dat die ingevuld zijn moeten we roeien met de riemen die we hebben.” Omdat de kaartverkoop van zowel de film Carpharnaum als Mannen van Naam wat tegenviel, was annulering van deze aangelegenheden een voor de hand liggende keuze. Dit personeelstekort wordt naast het coronavirus ook genoemd als reden van annulering van de Decembermarkt.

Verkiezingsdebat
Myllesweerd is vastberaden om het verkiezingsdebat van De Gelderlander wel te plaatsvinden. Vrijdag 5 november komen de lijstrekkers van de deelnemende partijen gewoon tezamen in Mill om over de toekomst van de nieuwe gemeente Land van Cuijk te sparren. In eerste instantie zou dit met publiek zijn. Echter is er omwille van de maatregelen, en het tekort aan mankracht, in overleg besloten om een streep door de vrije inloop te halen. Het debat wordt live uitgezonden via Omroep Land van Cuijk, opdat iedere belangstellende het vanaf de bank toch kan volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant