De laatste twee seizoenen werden tijdens de ALV besproken.
De laatste twee seizoenen werden tijdens de ALV besproken.

SIOL ondanks corona springlevend

Algemeen 474 keer gelezen

CUIJK | “SIOL is en blijft kerngezond”, met dit openingsstatement van voorzitter Rob Hoffmann werd dinsdag de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging SIOL afgetrapt. Met volle tevredenheid kan er worden teruggekeken op de afgelopen twee seizoenen. Tevens is er ook veel vertrouwen in een rooskleurige toekomst, en een bijzondere samenwerking.

Dat niet één maar twee seizoenen besproken moesten worden, moge voor weinigen nog als een verrassing komen. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van deze afgelopen tijd is het sterk stijgende ledenaantal. Tegen de landelijke trend in blijven mensen zich aanmelden, met 550 leden als huidige totaalhoeveelheid. Maar er werd ook terug gekeken naar het lief en leed dat de club heeft getroffen in deze bevlogen seizoenen. Het 75-jarig jubileumfeest is september staat te boek als ‘prachtig’, maar helaas zijn ook echte SIOL-mensen overleden.

Ondanks de twee lastige jaren gaat het SIOL financieel voor de wind. De club heeft geen leningen of schulden en ‘inmiddels een aardig eigen vermogen waarmee het kleine verlies van de afgelopen seizoenen (…), relatief gemakkelijk kon worden opgevangen.’ Omdat de voetbalvereniging gebruik kon maken van de bekende coronasubsidies bleef dit verlies zo beperkt mogelijk. Deze financiële meevaller sijpelt terug naar de leden, die de contributiegelden niet zullen zien stijgen. De senioren, die vorige jaar amper een bal hebben getrapt, krijgen voor komend seizoen zelfs €30 euro korting. “Belangrijk” stelt het bestuur: “Omdat SIOL laagdrempelig moet blijven voor iedereen in onze gemeente, iedereen moet kunnen meedoen!” Ook gaat de club investeren in de kleedruimtes voor de meisjes en dames.

Maar er gaat meer op het SIOL-terrein gebeuren. De zogenaamde oefenhoek wordt, met medewerking van de gemeente, omgetoverd tot een heus beachvolleybalveld. Dit opent de deuren voor een mooie samenwerking met VC Volt en Shock ’82.

Het tweede deel van de avond stond in het teken van het nieuwe jeugdvisieplan, doelend op het plezier waarmee iedere speler, jong en oud, het veld moet kunnen betreden. Ook werden bestuursleden Ron Koolen en Jos Nielen, die beide de functie naast hun neerleggen, warm bedankt voor hun inzet. Leon Temmink werd direct verwelkomt als nieuw bestuurslid, om zo de rooskleurige toekomst veilig te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant