De kandidaat-raadsleden Peter Verstegen (links) en Noud Janssen naast Forum-voorman Thierry Baudet.
De kandidaat-raadsleden Peter Verstegen (links) en Noud Janssen naast Forum-voorman Thierry Baudet. Foto: Persbureau SK-Media

Forum voor Democratie niet aanwezig bij verkiezingsdebat Myllesweerd

Algemeen 673 keer gelezen

MILL | Forum voor Democratie heeft besloten niet deel te nemen aan het verkiezingsdebat aanstaande vrijdag 5 november. Het debat, georganiseerd door dagblad De Gelderlander, vindt plaats in Cultureel Centrum Myllesweerd. Omdat het debat volgens de huidige regels enkel toegankelijk is op vertoon van een geldige corona QR-code, weigert Forum deel te nemen. De rechtspolitieke partij organiseert op steenworp afstand een eigen bijeenkomst.

FVD zou graag meedoen om met andere partijen in debat te gaan en alle inwoners van de gemeente over onze standpunten en plannen te vertellen” stelt een woordvoerster van de partij. “Omdat bij deze avond gebruik gemaakt gaat worden van QR codes als toegangsbewijs, wordt een groot deel van de samenleving uitgesloten van deze avond, zo is er nu te weinig personeel waardoor het publiek niet eens kan aanschuiven. Ook onze lijsttrekker kan hierdoor niet deelnemen aan het debat.”

“FVD staat voor een vrije samenleving waarin iedereen mee mag doen.” Zodoende dat de partij op de Markt in Mill het FVD Vrijheidscafé organiseert. Hier kan eenieder terecht voor vragen over de standpunten van de partij, en welke politieke koers ze wil varen.

Eerdere bijeenkomst
Bij een eerdere politieke bijeenkomst, op 11 oktober in de schouwburg in Cuijk, kwam Forum voor eenzelfde dilemma te staan. Uiteindelijk werd deze voorstellingsronde georganiseerd omdat het eerder aangekondigde QR-beleid werd geschrapt. Nadat de partij zijn zegje deed, vertrokken lijsttrekker Peter Verstegen en zijn partijgenoten de locatie om zich verderop, op het Louis Janssenplein, bij een politieke Forum-manifestatie te voegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant