Sint Anthonis kijkt naar de voor deze regio verkeerde gezichten.
Sint Anthonis kijkt naar de voor deze regio verkeerde gezichten. Foto: Persbureau SK-Media

Verkeerde Forum-posters opgehangen in Land van Cuijk; ‘Iemand kan een boos telefoontje verwachten’

Algemeen 2.721 keer gelezen

LAND VAN CUIJK / MAASHORST | Kiezers die overwegen hun stem aan Forum voor Democratie te geven, moeten even goed opletten. De verkiezingsposters van de partij in het Land van Cuijk zijn per abuis verwisselend met die van de toekomstige gemeente Maashorst.

Op de posters prijkt het gezicht van Janco Bethlehem naast dat van de landelijke voorman Thierry Baudet. Bethlehem is de Forum-lijsttrekker in de toekomstige gemeente Maashorst. Op de posters in de regio had natuurlijk het gezicht van Peter Verstegen moeten staan. 

Verstegen zelf is, logischerwijs, niet blij met de verwisseling. “Dit is geen goed nieuws. Wij hebben het uitbesteed aan een bedrijf. Die kunnen een boos telefoontje verwachten”. De lijstrekker grijpt de posterblunder direct aan als speerpunt voor zijn partij programma. “Een bedrijf kun je afrekenen op hun prestaties. Als een ambtenaar dit zou doen, dan werd hij hooguit aangesproken en meer niet. Wij willen zo weinig mogelijk ambtenaren, en er zo strak mogelijk op toezien. We moeten de gemeente runnen als een bedrijf.”


In Cuijk hangen wel de goede posters. - Persbureau SK-Media

Vervangen
Na een kort telefoontje met de landelijke communicatieafdeling van de partij, kan Verstegen vertellen dat de posters zo snel mogelijk worden vervangen, hoogstwaarschijnlijk deze avond al. Op sommige plaatsen zijn sommige posters als met stickers overgeplakt, waardoor de gezichten van de Forum-prominenten onherkenbaar zijn gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant