Lijsttrekker Peter Verstegen deelt flyers uit aan iedereen die een prik komt halen.
Lijsttrekker Peter Verstegen deelt flyers uit aan iedereen die een prik komt halen. Foto: Mans Pere

Forum flyert bij vaccinatiebus in Boxmeer

Algemeen 880 keer gelezen

BOXMEER | Forum voor Democratie stond donderdagmiddag te flyeren bij de vaccinatiebus aan de Bakelgeertstraat in Boxmeer. Lijsttrekker Peter Verstegen sprak hierbij de mensen aan die een prik kwamen halen, vragend naar hun motieven. 

Een 17-jarige jongen komt aangelopen voor zijn vaccinatie. Direct wordt hij door Verstegen aangesproken. Zolang hij onherkenbaar blijft, wil je jongen meewerken aan het soort mini-interview. Zelfs met camera en geluidsopnames. “Mijn vrienden wilden laatst naar een feestje. Het Pleinfeest hier in Boxmeer. Ik mocht niet mee want ik kom er niet binnen zonder geldige QR-code” vertelt de jongeman op neerslachtige toon. Verstegen: “Want je bent nu nog niet gevaccineerd?” “Nee, dat wil ik ook eigenlijk niet. Hoe kan ik er op vertrouwen dat het wel goed spul is?” Wanneer de Forum-lijsttrekker vraagt of voor de knul feestjes de enige vaccinatiereden is, krijgt hij een instemmend antwoord. “Ik vind het niet leuk om te moeten; voel me wel gedwongen.” “Ik leef met je mee” besluit Verstegen het gesprekje, terwijl hij de jongen een FvD-flyer in de handen drukt.

Fel tegen
De rechtspolitieke partij is fel gekant tegen de vaccinatie- en QR-regels van de overheid. Volgens de partij worden mensen door het beleid onrechtmatig buitengesloten. De huidige regels dwingen volgens hen steeds meer mensen tot het nemen van dit vaccin. “Men voelt zich in een fuik gedrukt.” Daarnaast wantrouwen de aanhangers de samenstelling van het coronavaccin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant