Marloes Kepser wist de felbegeerde 25ste ondernemersprijs te bemachtigen.
Marloes Kepser wist de felbegeerde 25ste ondernemersprijs te bemachtigen. Foto: Patrick Bongartz

Jury- en publieksprijs voor Marloes Kepser tijdens 25ste Ondernemersprijs

Algemeen 607 keer gelezen

CUIJK | Marloes Kepser (36) heeft de 25ste Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg gewonnen. Tijdens de uitreiking in het Inspyrium te Cuijk op 4 november j.l. slaat ze de dubbelslag en pakt – tot haar verrassing - zowel de jury- als de publieksprijs.

Door Patricia de Ryck

“Marloes Kepser toont een persoonlijke benadering en sociale vaardigheden die haar - in combinatie met haar leiderschapscompetenties - op een bijzondere manier toegankelijk en krachtig maken. Zij durft te dromen en buiten kaders te denken. Dat alles doet ze zonder de blik op haar mensen, de organisatie en het samen doen te verliezen”, aldus de jury. Kepser staat – na het plotselinge overlijden van haar vader – sinds 2017 aan de leiding staat van het in 1958 opgerichte familiebedrijf Kepser in Cuijk.

Zilveren prijs
Wout Seuren en Arno van Lankveld zijn de zilveren prijs-winnaars. Zowel vanuit de jury, als uit de zaal komen lovende woorden voor deze innovatieve ondernemers. Over de 25-jarige ondernemer achter accuspecialist KWS Seuren uit Beugen zegt de jury. “Wout Seuren heeft de onderzoekende houding van een techneut vertaald naar die van een ondernemer. Hij is een voorbeeld van een sterk autodidactisch ondernemer met een sociaal karakter.”

Over de 32-jarige uit Westerbeek afkomstige ontwikkelaar van de asperge-oogstmachine zeggen zij: “Arno van Lankveld is technisch goed onderlegd, maar heeft zich ook als ondernemer goed ontwikkeld. Hij toont bij het ontwikkelen van machines lef en overtuigingskracht richting het team, financiers en gebruikers.”

Opmerkelijk Ondernemer
Opvallend dit jaar is dat er niet één, maar drie ondernemers zijn uitgeroepen tot Opmerkelijk Ondernemer van het jaar. Een keuze maken is volgens de jury ‘onmogelijk’. Karel Jennissen (N+P Group), Wiljan Laarakkers (Laarakkers) en René van der Vleuten (Globemilk) sprongen eruit toen de selectiecommissie van de Ondernemersprijs alle – ruim negentig - oud-winnaars, genomineerden en starters van de afgelopen 24 jaar onder de loep nam. Deze drie hebben zich sterk verder ontwikkeld in de afgelopen jaren.

In het juryrapport lezen we dat Karel Jennissen (oud-winnaar uit 2007) opvalt door zijn innovativiteit, langetermijnvisie en doorzettingsvermogen. Wiljan Laarakkers (oud-winnaar uit 2011) is sterk in risicobeheersing, digitaliseren van de organisatie én toekomstgerichte samenwerkingsverbanden. Niet alleen voor zijn bedrijf, maar ook voor de gemeenschap. En tot slot René van der Vleuten, die in 2017 nog werd verkozen tot winnaar van de Ondernemersprijs. De jury noemt hem een ‘slimme boer’. Hij is een snelle besluitvormer en moedig, maar niet overmoedig.

Nieuwe opzet
In het kader van het 25-jarig jubileum koos de organisatie voor een vernieuwde opzet, waarbij de uitreiking voor het eerst plaatsvond in het Inspyrium te Cuijk. Voor het eerst was er ook een kennisfestival met verschillende sprekers. Het doel was om meer jonge, nieuwe ondernemers te enthousiasmeren voor de prijs. Iets waarin ze geslaagd waren als je de zaal in keek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant