Ook dit jaar zullen de Pieten weer massaal aanwezig zijn tijdens de Boxmeerse koopzondag.
Ook dit jaar zullen de Pieten weer massaal aanwezig zijn tijdens de Boxmeerse koopzondag.

Geen Boxmeerse Sinterklaasintocht, wel een Huis van de Sint

Algemeen 1.093 keer gelezen

BOXMEER | De Intocht van Sinterklaas in Boxmeer wordt opnieuw afgelast. Dit besluit is genomen in goed overleg met de Stichting SiPieJo en de gemeente Boxmeer. De organiserende partij vindt het niet verantwoord. Daarnaast is het voor hen een enorme opgave om alles volgens de corona-maatregelen goed en veilig te organiseren. Zodoende dat SiPieJo ‘met pijn in het hart’ een streep door het evenement haalt. Het jaarlijkse Huis van de Sint blijft gelukkig wel in de agenda.

“Omdat we elk jaar heel veel kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s en anderen op het plein zien om de Sint en zijn pieten te verwelkomen, vindt SiPieJo het niet verantwoord om de intocht door te laten gaan” aldus SiPieJo. De volledig op vrijwilligers draaiende organisatie hoopt op ieders begrip voor deze moeilijke beslissing.

“Waar we wel heel blij mee zijn is dat het jaarlijkse Huis van de Sint in Boxmeer wel doorgang kan vinden” vervolgt SiPieJo. Zoals ieder jaar is er ook dit maal een Boxmeers Sinterklaasjournaal, te zien op Youtube en de Facebookpagina van SiPieJo. De goedheiligman krijgt een nieuwe stoel ‘en die komt er niet zonder slag of stoot natuurlijk!’ Hopend dat dit allemaal goed komt, ‘dan is vanaf 13 november de nieuwe stoel te bewonderen in het huis van de Sint.’ Het verhaal krijgt zelfs nog een extra hoofdstuk gedurende de met Pieten gevulde koopzondag van 28 november. SiPieJo: “er zullen gereedschappen verstopt zijn in het dorp en de kinderen kunnen deze gaan zoeken. Met natuurlijk een superprijs voor de winnaar!”

Prikkelarm
Een aantal kinderen en volwassenen ervaren tijdens een openstelling van Het Huis te veel prikkels. Daarom is er ook het prikkelarme Huis van Sinterklaas. “Deze middag is speciaal voor hen die ook eens bij Sinterklaas en zwarte piet op bezoek willen gaan, die rond willen kijken in het huis waar Sinterklaas woont en die een op een contact willen met speciaal geselecteerde zwarte pieten zonder dat er heel veel andere kinderen en volwassenen omheen lopen” vertelt SiPieJo.

Openingstijden
Het Huis van de Sint is op verscheidene dagen te bewonderen in de kapel van De Weijer. De openingstijden zijn als volgt:
- Zaterdag 13 november (opening)
- Zaterdag 20 november
- Woensdag 24 november
- Zaterdag 27 november
- Zondag 28 november
- Woensdag 1 december
Alle dagen van 14.00 tot 16.00 uur

Het prikkelarme Huis is open op zaterdag 27 november van 11:00 tot 13:00 uur. “Belangrijk is dat iedereen die gebruik wil maken van het prikkelarme huis zich van te voren aanmeldt via de mail: PrikkelarmSinterklaas@outlook.com”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant