Ook politie en handhaving waren op de locatie aanwezig.
Ook politie en handhaving waren op de locatie aanwezig. (Foto: SK-Media)

Forum-lijsttrekker uit debat Myllesweerd gezet

  •   keer gelezen

MILL | De lijsttrekker van Forum voor Democratie, Peter Verstegen, is vrijdagavond uit het debat in Myllesweerd gezet, omdat hij de boel verstoorde. Meerdere waarschuwingen van de debatleider werden door Verstegen in de wind geslagen. Pas nadat burgemeester Antoine Walraven de Forum-politicus vermanend toesprak, vertrok hij uit het Millse culturele centrum. 

Burgemeester Walraven wist te vertellen dat Verstegen via een achterdeur is binnengelaten door een persoon die wél een geldige QR-code kon vertonen. Eenmaal binnen werd de lijsttrekker aangesproken door debatleider Herman Wissink van dagblad De Gelderlander, die hem vertelde dat dit niet de afspraak was. Een geldige QR-code was immers verplicht. “Ik maak recht van de democratie om hier te zijn” antwoorde de Forum-voorman. Wissink: “Als je me nu een QR-code kunt laten zien dan mag je blijven staan. Kun je die niet laten zien, dan ga ik je toch vragen om te vertrekken.” Alwaar de zaal spontaan overging op een luid applaus. 

“In een gebouw hoef je geen QR te laten zien” en “De minister heeft gezegd: ‘essentiele locaties moeten toegang hebben’” waren twee tegenargumenten die Verstegen gaf toen hem het debat door Wissink werd geweigerd. “Ik vind de democratie een essentiële locatie.” Vol stampij bleef Verstegen vervolgens aandringen dat enkel de beheerder van het gebouw het recht had om hem er uit te zetten. De direct ter plaatse gekomen beheerder sprak gelijk de Forum-politicus aan, ontnam hem de microfoon, en verplaatste Verstegen van het Podium.


Peter Verstegen in gesprek met Hetty Egger-van Oppen van de ChristenUnie. - Foto: Martijn Schwillens

Alternatieve bijeenkomst
Forum voor Democratie is het niet eens met het QR-beleid van de overheid en binnen Myllesweerd. Zodoende dat de partij op steenworp afstand een eigen bijeenkomst heeft georganiseerd.


Door de commotie werden de aanwezigen naar buiten gemaand. - Foto: Martijn Schwillens 


De lijstrekkers tezamen op het podium. - Foto: Martijn Schwillens

Meer berichten