Jordi Toonen maakte twee goals voor JVC Cuijk tegen UNI VV.
Jordi Toonen maakte twee goals voor JVC Cuijk tegen UNI VV. Foto: Bas Delhij

JVC Cuijk na rust alsnog eenvoudig voorbij UNI

Voetbal 676 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk heeft zaterdag de competitie hervat met een uiteindelijk eenvoudige overwinning op UNI VV. Jordi Toonen (tweemaal) en Fynn Versteeg bezorgden hun ploeg drie punten: 3-0.

De afgelopen twee weekenden zaten de spelers van JVC noodgedwongen thuis. Een zieke scheidsrechter (SV Waalstad) en corona bij de tegenstander (Teuge) de onfortuinlijke omstandigheden. Dat is zeker voor een elftal dat meedoet voor de prijzen niet altijd even gunstig. Noem het gerust ‘flowverlies’. Dat JVC tegen het Nijmeegse universiteitselftal niet uit de startblokken schoot, was volgens trainer Dennis Straatman dan ook te wijten aan het feit dat de Cuijkenaren drie weken geleden voor het laatst in actie kwamen. “We hebben de afgelopen weken wel goed getraind, maar niet mogen voetballen was inderdaad wel lastig. En ook wel te merken”, erkende hij.

Na rust beter
Nadat JVC tweede goede kansen in de openingsfase onbenut liet, werd het was slordiger aan Cuijkse zijde. UNI VV creëerde daarentegen ook niet veel, waardoor na de 1-0 de zege eigenlijk nooit in gevaar kwam. Twee doelpunten van Toonen en eentje van Versteeg maakten het verschil. Straatman: “We gingen te onrustig op zoek naar de 1-0. Na rust hebben we beter gebruik gemaakt van de zwaktes bij de tegenstander en een goede 3-0 neergezet.”

Spannende weken
JVC heeft na vijf wedstrijden een maximale score (15 punten), maar moet vanwege de twee weken rust wel drie ploegen boven zich dulden: Eerbeekse Boys (7-16), VV Dieren (6-16) en koploper FC Zutphen (7-21). Dieren is op 27 november te gast in Cuijk, de week erop reist JVC af naar Zutphen. Interessante weken dus voor JVC, dat donderdagavond (20.30 uur) eerst in actie komt in de districtsbeker, thuis tegen Groen Wit’62.