De fanfare ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Hillenaar.
De fanfare ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Hillenaar. Foto: Persbureau SK-Media

Koninklijke Erepenning voor Kerkelijke Fanfare Heilige Agatha

Algemeen 647 keer gelezen

SINT AGATHA | De Kerkelijke Fanfare Heilige Agatha is zondagmiddag onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De bijzondere onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Hillenaar ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de fanfare. De fanfare is in St Agatha, een dorp van ca. 500 inwoners met een hechte gemeenschap, hartstikke bloeiend en geliefd.

De fanfare is al decennia lang een belangrijk element binnen de kleine maar actieve samenleving in St. Agatha. Dat begon al snel na de oprichting in 1921, een oprichting in eerste instantie bedoeld voor de opluistering van erediensten en processies. Na de oprichting groeide de fanfare in de loop van de jaren uit tot een muziekvereniging met naast blaasinstrumenten, ook een fantastische drumband.

Lief en leed
De ambitie van de fanfare is het maken van passende muziek, op gemeenschappelijke, gezellige momenten, denk aan concerten en serenades. Maar ook als het leed gedeeld moet worden in de dorpsgemeenschap dan is de fanfare van de partij, bijvoorbeeld bij het overlijden van leden, zoals pastor Cees Michiels bijvoorbeeld.

Momenteel heeft de fanfare zo’n 30 spelende leden en een actief bestuur van zeven leden. Dirigent Koen van der Mark leidt de fanfare op muzikaal gebied.


Gemeente Cuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant