Jay van Boxtel in de Hoornse klem, Tom Dekkers kijkt op de achtergrond toe
Jay van Boxtel in de Hoornse klem, Tom Dekkers kijkt op de achtergrond toe Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel’38/Jumbo met ruime cijfers langs Hollandia, Van Casteren: ‘Een heerlijke teamprestatie’

Voetbal 761 keer gelezen

VEGHEL | Een afgetekende 4-0 zege werd het voor de Veghelaren in duel met Hollandia. Een winst die breed werd bejubeld na drie nederlagen. De nummer 15 uit de competitie kon geen moment overtuigen in Veghel waar Blauw Geel’38 met volle teugen van profiteerde. Robin Voets, op het middenveld geposteerd, opende voor rust naar 1-0. In de tweede helft waren het Koen van der Zanden en tweemaal Vince Duits die de 4-0 eindstand bepaalden.

Door Peter Kuijpers

Voor de laatste zege moest alweer worden teruggekeken naar 2 oktober en er werd gewonnen van UNA. De wens voor iets positiefs werd alsmaar groter binnen Blauw Geel’38. Dat werd vanmiddag op het Prins Willem Alexanders Sportpark ruim ingevuld. Zonder Ben van de Nieuwenhof, die de eerste van zijn twee wedstrijden schorsing uitzat, in het duel met Hollandia. Trainer Niels van Casteren schoof Robin Voets door naar de halflinie en dat pakte goed uit. Met Tom Dekkers weer in de basis op de plek van Voets is dat meer dan goed ingevuld. Buiten het feit dat Mark Dobbelsteen op het middenrif nu niet alleen de kar hoefde te trekken, wat hij overigens puik deed. De man uit Heeswijk was belangrijk voor de Derde Divisionist uit Veghel. Blauw Geel’38 mag zichzelf wel verwijten dat het niet al veel eerder op voorsprong kwam. Eerst parkeerde Koen van der Zanden collega Danny Verbakel vrij voor keeper Joey Wiese, maar een doelpunt werd het niet. Een minuut later eenzelfde scenario maar nu was Vince Duits de aangever en was het Niels Wouters die niet tot scoren kwam. In het verloop van de tweede helft zakte de overmacht van de thuisploeg wat weg en toch plots het doelpunt viel. Duits haalde de achterlijn en gaf op maat af aan Wouters die hem strak tegen het net bolde.

Vince Duits is voorbij aanvoerder Nick de Wit. De man uit Heesch scoorde tweemaal tegen Hollandia.

Chocoladebeen
Geen veranderingen in de tweede helft en daar was ook geen reden toe. De eerste kans was voor Mark Dobbelsteen. Helaas moest hij afwerken met zijn chocoladebeen en was zijn inzet niet krachtig genoeg. De dik verdiende 2-0 viel na een uur voetballen. De sterk spelende Danny Verbakel lanceerde Van der Zanden die Wiese kansloos liet 2-0. De enige West-Friese kans van de wedstrijd kwam in 67e minuut. Keeper Joran van Zutphen raakte de bal net buiten de zestien met zijn hand wat een vrije trap gaf. Nick Kuin kogelde de bal op de paal. Daarna was het weer Blauw Geel’38 die de wedstrijd in handen nam. In de 73e minuut kon Duits scoren, dit met dank aan Van der Zanden die bleef staan en het buitenspel hiermee ophief: 3-0. Bij Blauw Geel’38 kwam Lars Loermans voor Verbakel en kort hierna sommeerde Van Casteren Niels Wouters naar de kant en kwam Tijn Bosch binnen. Het laatste woord was voor de man uit Heesch. Jay van Boxtel frequent opkomend trok het gat waarna Duits met zijn tweede de 4-0 eindstand bepaalde.

Teamprestatie
Trainer Niels van Casteren was diktevreden en hoe kan het ook anders: “Ik heb vandaag 90 minuten genoten. Onze afspraken klopten en ook het collectief dat borg stond voor deze zege.” Nou is Hollandia ook niet echt een sterk team. “Dat maakt niet uit ze speelden ook gelijk tegen OFC. Ik vind het een grote teamprestatie.”

Blauw Geel’38/Jumbo: Joran van Zutphen, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden, Niels Wouters (Tijn Bosch), Danny Verbakel (78. Lars Loermans), Robin Voets, Vince Duits.