SIOL - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)
SIOL - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

4H: Vorstenbossche Boys en Herpinia winnen derby’s, Ulysses in slotminuut naar punt, SES blijft verrassen

Voetbal 2.483 keer gelezen

Een heerlijke competitieronde in de vierde klasse H met een vuurwerkactie voor een derby, een belangrijk doelpunt in de 94ste minuut, een koploper die de eerste periode bijna op zak heeft, SES dat maar blijft verrassen en Herpinia dat in een derby voor het eerst won dit seizoen. Tijd voor een overzicht van deze interessante klasse.

Festilent - Cito 0-5
Cito had geen enkele moeite met Festilent. Door twee goals van Ferhat Coskun, een treffer van Sofian El Kaddouri en beauty’s van Mustafa Guler en José Medina Gracia eindigde het duel in 0-5. Cito heeft de eerste periodewinst bijna op zak en kan dat bewerkstelligen op bezoek bij Ulysses.

Vorstenbossche Boys - SCMH 2-1
Voor spelers en supporters is Vorstenbossche Boys - SCMH een belangrijke wedstrijd. De thuissupporters -die er een mooi sfeertje van maakten- konden na afloop van de derby een feestje gaan vieren, want de ‘Boys’ versloegen de gasten uit Mariaheide met 2-1. SCMH kwam op voorsprong in Vorstenbosch, maar na 55 minuten tekende Jouk Raijmakers voor de gelijkmaker. In de slotfase bezorgde Jordy van Kessel met een benutte penalty zijn ploeg een overwinning. Vorstenbossche Boys-trainer Dennis Meier: “Het zag er lang niet naar uit dat we zouden winnen.  Het was een slordige wedstrijd waarin we teveel ballen aan SCMH hebben gegeven. In de tweede helft creëerden we wat meer kansen. Uiteindelijk wisten we de druk erop te houden waardoor we overwinning over de streep konden trekken.”

Supporters van Vorstenbossche Boys. Kijk voor sfeerfilmpjes op de Facebook-pagina van Kliksport.

SES - Gassel 4-1
SES blijft het uitstekend doen in de vierde klasse H. Het door blessures geplaagde Gassel werd met 4-1 aan de kant gezet. Sebe van Huisseling scoorde er drie bij de thuisploeg, aanvoerder Jari Lukassen was ook trefzeker. Trainer Robert van Mierlo: “Een goede driepunter van ons. Er was strijdlust in combinatie met prima voetbal en dat leidde tot veel kansen en mogelijkheden. Bij rust stond het slechts 2-0, maar deze voorsprong had hoger moeten zijn. Na rust kwamen we slap uit de startblokken. Na de 2-1 van Gassel maakten we snel 3-1, waarna we weinig meer hebben weggegeven. Uiteindelijk werd het 4-1. Nu lekker een weekje rust en over twee weken op naar de volgende.”


Sebe van Huisseling en aanvoerder Jari Lukassen.

SIOL - Ulysses 1-1


SIOL - Ulysses. (Foto: Gerno de Haas)

SIOL leek tegen Ulysses op weg naar drie punten. Hans Cooke werd echter geen matchwinner. Diep in de extra tijd haalde Maurice van Rossem keihard uit en bezorgde met dat schot zijn ploeg een punt. Ulysses-trainer Manfred van Erp was na afloop tevreden over het gelijkspel. “SIOL had iets meer de bal, dat wilden wij ook. We hebben vanuit de organisatie bijna niets weggegeven, daar ben ik zeer tevreden over. Na de 1-0 zijn we achterin 1 op 1 gaan spelen en kwam er een spits uit de jeugd bij. Het laatste kwartier waren we beter en kregen we zeker vijf kansen. De juiste afwerking ontbrak echter, er werd te wild geschoten. Tot de goal van Maurice, waarna het direct was afgelopen. Een verdiend punt waar de jongens keihard voor hebben gewerkt.” Bij Ulysses viel Paul van Lith geblesseerd uit na een overtreding. Het is afwachten hoe lang de spits van de Megenaren uit de roulatie is.

Maurice van Rossem scoorde namens Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

Juliana Mill - VESTA’19 1-5
VESTA’19 kende een eenvoudige middag in Mill. Met rust stond het al 0-3 door goals van Mees Dekker, Mats Barf en Sietse Suppers. Na de 1-3 van Juliana Mill volgde goals van Lars Lenting en Jordy de Loijer: 1-5. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar het bleef bij deze stand. Trainer Mark Strik: “We stonden vandaag vooral verdedigend sterk. We hebben de laatste tijd toch veel doelpunten tegen gekregen en zijn daar dus mee aan de slag gegaan. Hierin moeten we nog steeds stappen maken, maar je ziet dat wanneer daar meer zekerheid in komt onze aanvallende kracht ook wat gemakkelijker tot uiting komt. Prima overwinning waar we mee vooruit kunnen.”

Achilles Reek - Herpinia 0-4
De eerste overwinning van Herpinia dit seizoen is een feit. De derby tegen Achilles Reek werd met 0-4 gewonnen. Beau van Dieten (twee), Nik Arts en Gijs van den Heuvel scoorden. Trainer Maarten Hendriks zag dat alle puzzelstukjes perfect op hun plek vielen. “De eerste 35 minuten waren we heer en meester. De ruststand was 0-3, maar gezien de grote kansen had het nog hoger kunnen zijn. Na rust hadden we het 15-20 minuten even wat lastiger, waarbij Achilles Reek de paal raakte. In de tweede helft hebben we nog hele grote mogelijkheden gehad op meer.”

FC de Rakt - NLC’03 3-0
NLC’03 blijft op vier punten en daarmee in de onderste regionen staan. De Lithenaren waren niet opgewassen tegen FC de Rakt. Jorg Verhoeven en topschutter Thomas Mertens bepaalden de ruststand op 2-0. Na ruim een uur maakte Mat Salden er 3-0 van. Trainer Eus Marijnissen: “We speelden een goede eerste en een mindere tweede helft. Een eenvoudige en verdiende overwinning.”

Vierde klasse H:
Festilent - Cito 0-5
Vorstenbossche Boys - SCMH 2-1
SES - Gassel 4-1
SIOL - Ulysses 1-1
Juliana Mill - VESTA’19 1-5
Achilles Reek - Herpinia 0-4
FC de Rakt - NLC’03 3-0

1. Cito 6-18
2. SES 7-16
3. FC de Rakt 7-15
4. VESTA’19 6-12
5. Vorstenbossche Boys 7-12
6. SCMH 6-10
7. Achilles Reek 6-10
8. Juliana Mill 6-8
9. SIOL 6-8
10. Festilent 7-7
11. Herpinia 6-4
12. Ulysses 6-4
13. NLC’03 7-4
14. Gassel 7-1

SIOL - Achilles Reek (donderdag)
Ulysses - Cito
Juliana Mill - SCMH
Herpinia - VESTA’19

SIOL - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)
SIOL - Ulysses. (Foto: Gerno de Haas)
SIOL - Ulysses. (Foto: Gerno de Haas)
SIOL - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)
SIOL - Ulysses. (Foto: Gerno de Haas)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant