VIOS'38 kon niet overtuigen tegen Achates en ging onderuit.
VIOS'38 kon niet overtuigen tegen Achates en ging onderuit. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Constantia en Achates slaan gaatje, gelijkspel DSV

Voetbal 688 keer gelezen

Constantia en Achates lijken, samen met EWC’46, een gaatje met de rest te slaan in de vierde klasse G. Achates won eenvoudig bij VIOS’38, Constantia boekte een zakelijke overwinning bij Stormvogels’28. De Zwaluw verspeelde een punt bij Oostrum (4-2). Milsbeek verloor met dezelfde cijfers bij EWC’46. DSV pakte een puntje tegen Merselo.

Constantia hoefde zich niet buitensporig in te spannen om een 0-3 overwinning te boeken bij Stormvogels’28. De eindstand stond al na een uur spelen op het bord door doelpunten van Dennis Willems (twee) en Sander Blom. “Het is ook wel eens lekker als je al vroegtijdig de overwinning binnen hebt. Elke week is het weer de vraag of je gezien de coronaperikelen speelt en daarom genieten we ervan”, aldus Gert Jan Reijnen (Constantia), die tevreden vaststelde dat De Zwaluw en VIOS’38 verloren. De Beugenaren deden dat op eigen veld tegen Achates, dat met 0-3 zegevierde door goals van Yannick Schouten, Kai Bicentini en Camiel Smits (eigen doelpunt). Schouten raakte bovendien twee keer de paal, Bicentini raakte de lat. “Teveel spelers haalden vandaag niet hun niveau. De nederlaag was terecht”, vond VIOS’38-trainer Michel Jansen.

Onnodige nederlaag De Zwaluw
De Zwaluw had lange tijd zicht op een resultaat bij Oostrum, maar ging ondanks een voorsprong en een 2-2 tussenstand met 4-2 onderuit in Noord-Limburg. Jeroen Thoonen maakte beide doelpunten voor de Oeffeltenaren, die zeker voor rust genoeg kansen kregen op een ruimere voorsprong. “Dit was een onnodige nederlaag”, vond Michel van de Venn van De Zwaluw, “doordat we zelf de wedstrijd niet beslissen in de eerste helf. In de tweede helft hebben we met te weinig overtuiging gespeeld. De voorste, snelle spelers van Oostrum beslisten de wedstrijd.”
SV Milsbeek verloor met 4-2 bij EWC’46 en moet inmiddels gaan vrezen voor een strijd tegen degradatie. Pepe ten Hoeve maakte beide goals voor Milsbeek, die Daniel Janssen en Mitch Kramer met een blessure zagen uitvallen.

Onrustig DSV behaalt punt
In een enerverende wedstrijd schraapte DSV een punt tegen Merselo: 2-2. Bij rust stond de thuisploeg achter, maar de equipe van coach Maarten van Stiphout had na de late gelijkmaker ook nog een grote kans op de winst. Jesse van der Heijden maakte de 1-0, maar nog voor de thee had Merselo die achterstand omgebogen door een penalty en een richting veranderde voorzet. Nadat Merselo rood kreeg, werd DSV beter en Rens van Tienen kopte tien minuten voor tijd een voorzet van Van der Heijden binnen: 2-2. Mattee van Benthum kreeg daarna de beste kans op 3-2, maar zijn kopbal werd gestopt door de keeper. Van Stiphout: “Het veldspel was erg onrustig. Na rust ging het beter, maar toch hadden we moeite om onze kansen te verzilveren.”