Volharding en DAW hielden het op 1-1
Volharding en DAW hielden het op 1-1 Foto: Bas Delheij

2F: Topper Volharding - DAW Schaijk eindigt in 1-1, Olympia’18 zwijnt bij laagvlieger Real Lunet

Voetbal 669 keer gelezen

Twee doelpunten op Soetendaal in de topper Volharding – DAW Schaijk. Mark Megens en Vincent Buijssen waren de schutters. Vianen Vooruit blijft verbazen. Vanmiddag ging het op eigen veld met 1-4 onderuit tegen een weer op stoom komend EVVC. Het heeft gezelschap van Venhorst dat verloor van Emplina dat zich bijzonder laat zien deze competitie. Olympia mocht niet klagen uit bij Real Lunet waar de nood zo hoog is dat naar verluidt een veldspeler onder de lat plaats moest nemen. Twee afgelastingen door toedoen van corona vanmiddag in deze klasse.

Vianen Vooruit ging er vanmiddag thuis tegen EVVC met ‘boter en suiker’ in met een 1-4 nederlaag. Bij de ploeg uit Vinkel lijkt de blessureboeg leeg te lopen. Het verwelkomde vanmiddag in de basis herintreders Sven de Kinderen (geweldige partij) en Bart van Griensven die beiden een grote bijdrage hadden in de fraaie zege. Voor rust scoorden tweemaal Gerwin van den Boom en Mark van Zoggel. Na rust was het al in de 55minuut Aron van Dijk die er 0-4 van maakte. Kort voor tijd kon de thuisclub de eretreffer maken. Bij thuiskomst nog een teder moment. Mark van Zoggel, de maker van de 0-3, kreeg nog een verrassing. Hij is de zoon van het onlangs overleden clubicoon Frans van Zoggel. De vrouw van Frans had ergens een zakje met munten gevonden dat Frans had opgespaard. “Dat hebben we zijn allen opgemaakt. Een emotioneel moment wel heel mooi”, wist trainer Antwan van Rijn te melden.

Vianen Vooruit had een zware middag tegen het bezoekende EVVC (Foto Hanny van de Linden)

Real Lunet – Olympia’18 3-4
Een wedstrijd met twee helften qua sterkte. De ploeg uit Boxmeer nam binnen een half uur een 0-3 voorsprong door twee maal Sem Janssen en Sam Luppes (knap doelpunt!) Na rust een ander Real Lunet dat terug kwam naar 2-3. Nadat Juul Schelbergen tekende voor de 2-4 een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist. Echter Real Lunet bleek plots de kat met zeven levens en kwam terug naar 3-4. Daar bleef het bij en mocht de kampioenskandidaat niet klagen mede omdat de thuisclub ook nog een pingel niet wist te verzilveren. Al met al drie punten voor Olympia’18.

Emplina – Venhorst 2-0
Het sterke Emplina maakte tegen laagvlieger Venhorst geen fout. De ploeg uit Venhorst moest het bovendien doen met heel veel invallers. De Empelaren gingen erg slordig met de kansen om anders had de scoren veel hoger uit kunnen vallen. Het deed aan de feestvreugde na afloop niets af. Het team van trainer Jeroen van Bezouwen is door het gelijke spel van Volharding en DAW Schaijk de top weer wat dichter genaderd.

Beeld uit de wedstrijd Emplina - Venhorst  (Foto Eric Elbers)

Prinses Irene – Helvoirt 1-1
Een beter voetballend Helvoirt tegen de kansen van Prinses Irene, wellicht dat dit de uitslag wat rechtvaardigt. De eerste twintig minuten waren voor de thuisclub waar Julian van Roosmalen uit een hoekschop de 1-0 binnenkopte. Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene: “We waren sterk in de duels en kregen echt kansen die er in moeten. Halverwege de eerste helft nam Helvoirt het wat over van ons, maar het bleef 1-0.” Na rust bleef Prinses Irene doorgaan met het creëren van kansen, maar afmaken was een ander verhaal op De Schellen. Na een kwartier in de tweede helft kwam Helvoirt langszij. Menno van Hattum scoorde indirect uit een hoekschop, wat later ook de eindstand was. Meulendijk: “De uitslag klopt zeker wel. Alleen als ik dan aan al die kansen denk is dat jammer”, aldus de Prinses Irene-trainer die zijn team langzaam toch op stoom heeft gekregen.

DA
DAW en Volharding moesten het doen met ieder een puntje (Foto Bas Delheij)

Volharding – DAW Schaijk 1-1
Volharding heeft vanmiddag met succes een aanval op haar koppositie afgeslagen. Echter heeft DAW zich goed verweerd op Soetendaal in Vierlingsbeek. Voor trainer Johan Vullings is elke week weer puzzelen om een team op de been te brengen. Volgens opgave uit het Volharding kamp mist Vullings een half dozijn basisspelers. Maar DAW Schaijk kon eveneens nog niet met het gewenste team aantreden. Wel met Corik Megens en hij was de maker van na rust van de 0-1. Vijf minuten na de hervatting kwam Volharding voor het eerst dit seizoen in de competitie op achterstand. Spits Megens strafte één van de zeldzame missers van de Volharding-defensie prima af. Hij liet Bono Barten voor het eerst sinds 523(!) minuten vissen: 0-1. Volharding startte na die onverwachte treffer een offensief dat twintig minuten duurde. Een poeier van linksback Teun Jakobs vloog rakelings over. Een technisch perfect getrapte bal van Mark Blenckers vanaf een meter of vijfentwintig spatte uiteen op de lat. Maar de verdiende gelijkmaker viel toch. In de 70e minuut was het wel raak. Een vrije trap van Vincent Buijssen werd totaal verkeerd ingeschat door DAW doelman Rick van Aalst en dat betekende de gelijkmaker: 1-1. Deze stand bleef staan en bleef Volharding koploper en hield DAW zijn ongeslagen status, Volharding overigens ook