Met het nieuwe bord bij het hoofdveld hoopt SIOL dat mensen beter op hun woorden letten.
Met het nieuwe bord bij het hoofdveld hoopt SIOL dat mensen beter op hun woorden letten.

SIOL steunt campagne tegen schelden met kanker

Voetbal 606 keer gelezen

CUIJK | Het afgelopen jaar is bij SIOL maar weer heel duidelijk geworden, dat kanker een ellendige ziekte is. “Helaas hebben we van teveel SIOL-mensen daardoor afscheid moeten nemen. Het is voor de mensen die het hebben een lijdensweg, maar ook voor de naasten” stelt de club. “Erger wordt het nog als mensen kanker in combinatie met vloeken gebruiken.” 

Een paar weken geleden werd SIOL door Ellen de Clerck benaderd. Ellen, haar man en kinderen waren in het verleden nauw betrokken bij SIOL, en nu is Ellen vooral als oma aan de zijlijn te vinden. SIOL werd gevraagd of we de actie #tegenkk van KWF kankerbestrijding willen steunen en dat doet SIOL natuurlijk! 

Zoals KWF zegt: “Wij willen een halt toeroepen aan het schelden met het woord kanker. Helaas gebeurt dat nog veel en veel te veel. Het is voor veel mensen een kwetsend woord, helemaal als je in je directe omgeving iemand kent of hebt gekend met kanker. De jongeren die dit woord gebruiken, hebben vaak geen idee wat ze zeggen en wat ze ermee aanrichten door het te gebruiken. 71% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar ervaren schelden met kanker als kwetsend, toch is kanker een van de meest gebruikte scheldwoorden in Nederland. Dit moet stoppen.” KWF Kankerbestrijding is daarom vorig jaar een campagne gestart, #tegenkk (www.tegenkk.nl). Dit samen met een aantal bekende influencers uit de gaming hoek. Zij geven aan gek te worden van alle mensen die onder hun posts en games schelden met kk. “We hebben vorig jaar een grote PR actie gedaan en daar veel mensen mee bereikt (zie ook de launchvideo). Deze heeft veel los gemaakt.”. 

Niet schelden bij SIOL
SIOL ondersteunt dit initiatief en vraagt iedereen om hier op te letten: “bij jezelf, maar ook bij anderen, zowel bij de SIOL-supporter als bij onze tegenstanders.” De Cuijkse voetbalvereniging hoopt dat mensen elkaar op dergelijk gedrag en woordkeuze zal aanspreken! Scheld iemand toch met kanker, stuur dan die persoon een tikkie/betaalverzoek van 3 euro per keer, die je dan doneert via een SMS met ‘KWF’ naar 4333.

“Om deze actie nog te onderstrepen hebben we als SIOL bij de ingang naar het hoofdveld een bord geplaatst met als extra aanvulling respect met een QR-code. Deze leidt naar onze gedragsregels, waar #tegenkk ook is opgenomen. Daarnaast zijn we bezig om een aantal aanvoerdersbanden te voorzien van de badge van KWF/#tegenkk, zodat we elkaar hier ook aan herinneren, maar ook onze tegenstander.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant