Nicole Nijenhuis in actie namens MHV '81.
Nicole Nijenhuis in actie namens MHV '81. Foto: MHV'81

Dames MHV ’81 laten de punten liggen in Amsterdam

Sport 137 keer gelezen

MILL/AMSTERDAM | De handbalsters van MHV’81 zijn afgelopen weekend in Amsterdam tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. In de slotfase moesten de Millse handbalsters buigen voor Westsite: 29-24.

Na het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die als eerste het net vond. Lange tijd liep de score maar traag op, met een 5-5 tussenstand na twintig minuten. Helaas werden aanvallend te veel kansen gemist. Daarmee verzaakte de ploeg van Van den Akker en De Gier om de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe te trekken. Een opleving van Westsite zorgde voor een ruststand van 11-8. In de kleedkamer werd de Millse ploeg opnieuw op scherp gezet. Puntje voor puntje dichterbij komen, in de hoop de overwinning binnen te slepen. En dit leek te gaan lukken. MHV kwam, met goed handbalspel, tot twee keer toe op gelijke hoogte: 13-13 en 18-18. Hetzelfde aantal keren lukte het echter niet om op voorsprong te komen. Via 23-19 werd het vijf minuten voor tijd 27-21, een niet meer te overbruggen verschil. Het werd uiteindelijk 29-24.

En door...
MHV’81 staat na zeven speelrondes nog steeds op een verdienstelijke zesde plek in de Eerste Divisie. Lang de tijd om te balen heeft de ploeg niet. Op zaterdagavond 13 november is VOC DS2 uit Amsterdam in De Looierij in Mill om 20.45 uur de tegenstander.