Afbeelding
Foto: SK-Media
COLUMN

‘Heren burgemeesters, maak ons blij, toon uw ballen’

Column 1.876 keer gelezen

Bij ons in het dorp wordt massaal het verkeerslicht genegeerd. De kleur rood is voor veel mensen niet een reden om te stoppen. Dat is een probleem. En het is gevaarlijk. Nou had ik bedacht dat er eens een agent met een bonnenboekje bij zou kunnen gaan staan. Ons gemeentebestuur kwam met een betere oplossing, er werd nog een verkeerslicht bij geplaatst. Nu wordt er dus in één straat twee keer door rood licht gereden. Geniaal!

Bovenstaand verhaal is onzin. Maar onzin is immer dichterbij dan je denkt. Met de corona-check gebeurt tenslotte precies hetzelfde. In het afgelopen anderhalf jaar heb ik me nog weinig kwaad gemaakt om alle bedachte corona-maatregelen. Ik wilde geloven dat de hoogmogenden er het beste van proberen te maken. Maar nu ben ik het zat. Ik ben corona zat, maar daar valt niks aan te willen. Ik ben het halfslachtige gedoe zat.

Een poosje geleden werd de QR-check voor de horeca bedacht. Dat was dus dat eerste verkeerslicht. Maar maak u niet druk om dat ding, want in ongelooflijk veel horecazaken kun je gewoon naar binnen stappen. Sterker nog, ik hoor van mensen die met hun met QR-code beladen telefoon in hand bij de deur wachten maar daar door van niets wetend personeel vriendelijk naar een plaatsje worden verwezen. De QR-code kennen ze niet, willen ze niet of hoeven ze niet.

Daar kun je woest om worden. Maar nog woester word je als besloten wordt om de toepassing van die QR-code uit te breiden. Dus een tweede verkeerslicht te plaatsen. Hoezo benadeling van mensen die niet gevaccineerd zijn? An me hoela. Op de IC is 90% van de patiënten niet gevaccineerd. Moeten we aan onze wappie-vrienden nog meer uitleggen? Ik heb het niet over mensen die om medische redenen geen vaccinatie aan durven. Maar al die andere mafkezen.

Ik ben slechts schrijver van een lullig stukje in een verborgen hoekje van een weekblaadje. Maar ik zou zo graag de burgemeesters van Noord-Limburg en Land van Cuijk willen oproepen om werk te maken van dat eerste verkeerslicht. Ze willen zo graag onze streek op de kaart zetten. Welnu, heren, toon uw ballen. Maak een einde aan dit gedraal. Controleer!

Dat jullie er landelijke publiciteit mee halen, is jullie mazzel. En velen met mij worden blij.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant