Afbeelding

Pro College opent kledingzaak en restaurant

Onderwijs 132 keer gelezen
BOXMEER - Pro College Boxmeer opent op dinsdag 24 maart een eigen kledingwinkel en restaurant in de school aan de Stationsweg in Boxmeer. Beiden zaken - PROfashion en PROef - worden gerund door bovenbouwleerlingen van Pro College. De opening wordt verricht door burgemeester Karel van Soest.

[image=302856]

PROfashion en PROef worden draaiende gehouden door leerlingen. Dit alles is tot stand gekomen in het kader van levensecht leren. In een aan werkelijkheid grenzende context leren de leerlingen door te doen. Het stelt leerlingen in staat om het geleerde te relateren aan handelingen uit de alledaagse praktijk binnen de vakgebieden 'Detail' en 'Horeca'. Na een periode van hard werken overheerst nu een gevoel van trots. Vrijwel alle leerlingen stromen met een gericht certificaat uit naar werk, waar ze meestal voor langere tijd binnen een bedrijf in dienst blijven. Met levensecht leren krijgen de leerlingen een groot gevoel van eigenwaarde, ze mogen met recht trots zijn op wat ze in korte tijd hebben neergezet.

PROfashion
In het detaillokaal is een winkel ingericht waar leerlingen uit de vierde en vijfde klas zich bezighouden met verschillende werkzaamheden, zoals het inzamelen en selecteren van kleding, het wassen en strijken ervan, het maken van advertenties en het e-mailverkeer dat hier uit voortvloeit, het regelen van de betalingen en het verzenden van de pakketjes. Alle kleding wordt verkocht via Marktplaats (zoekopdracht: PROfashion).

PROef
In de keuken bereiden de leerlingen met regelmaat een lunch, mini-restaurant of diner voor. In het sfeervolle restaurant worden de gerechten geserveerd voor gevarieerde groepen tot 30 personen. Meer informatie of een plekje in het restaurant reserveren? Neem contact op via http://www.procollege.nl .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant