Carnaval in Beers.
Carnaval in Beers. Foto: Ten Haaf Fotografie

Geen prinsenbal in Beers en Vianen wegens snel oplopende besmettingen

Algemeen 1.219 keer gelezen

BEERS / VIANEN | Carnavalsverenigingen De Bokkerijers uit Beers en De Heimussen uit Vianen hebben bekend gemaakt om het geplande prinsenbal af te gelasten. De opening van het carnavalsseizoen stond bij beide verenigingen in de agenda voor zaterdag 13 november. Echter doen de coronabesmettingen en bijkomende maatregelen de evenementen de das om. “Gezien de huidige ontwikkelingen moeten we onze verantwoordelijkheid nemen.”

Het cancelen van de carnavaleske activiteiten van komend weekend is een moeilijk besluit gebleken. Puur gekeken naar de richtlijnen kunnen evenementen doorgaan, hetzij in aangepaste vorm. Menig organisatie vindt dit echter niet verantwoord en kiest voor annulering.

“We hopen dat deze maatregel bijdraagt aan het doorgaan van de rest van het seizoen. Dan knallen we er in januari vol gas tegenaan” stelt John Poels op de website van de Heimussen. De carnavalsvereniging uit Vianen hoopt op 8 januari alsnog het prinsenbal te kunnen organiseren.

De Bokkerijers geven nog geen inkijk in de toekomstplannen. In Beers willen ze geduldig de coronaregels afwachten: “Afhankelijk van hoe Corona zich ontwikkelt nemen wij als bestuur later de beslissing of we deze en ook de andere activiteiten door laten gaan”, leest het op de Beerse website. “Zodra daar meer over bekend is, zullen wij jullie hierover informeren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant