Peter Verstegen in gesprek met Hetty Egger-van Oppen van de ChristenUnie.
Peter Verstegen in gesprek met Hetty Egger-van Oppen van de ChristenUnie.

Uitgezette Forum-lijsttrekker reageert op debat Myllesweerd: ‘de democratie is onteigend’

Algemeen 775 keer gelezen

REGIO | Forum-lijstrekker Peter Verstegen is ontstemd over het verloop van het verkiezingsdebat in Myllesweerd afgelopen vrijdag. De FvD-voorman weigerde deel te nemen aan dit debat omdat er naar QR-codes werd gevraagd. Gedurende de avond drong Verstegen het Millse culturele centrum binnen en verstoorde het politieke steekspel, alwaar hij door burgemeester Walraven uit het gebouw werd verwijderd. In een brief aan de redactie van De Maas Driehoek laat hij weten dat hij de uitsluiting een ‘een inperking van de vrijheid van meningsuiting’ vindt. De lijsttrekker roept op een nieuw debat te organiseren. 

In de ingezonden brief schrijft Verstegen debatleider Herman Wissink op de hoogte te hebben gesteld van zijn poging om het gebouw te betreden zonder QR-code. “Wanneer me de toegang ontzegd zou worden ik dat zou laten vastleggen voor een juiste geschiedschrijving”. Dat het hem de toegang is ontzegd is volgens de Forum-voorman ‘pure censuur’. De kiezer gaat hierdoor onvolledig stemmen wat de ‘democratie onteigend’.

Toen Verstegen vrijdag uit Myllesweerd werd verwijderd, kon dit rekenen op een groot applaus. Met name over de collega-lijsttrekkers heeft Verstegen hierop geen goed woord. Hij verwijt hen bang te zijn voor kiezer verlies en vindt het applaus getuigen van minachting voor de kiezer. Twee politici bleven wel zitten, die zodoende een dankbetuiging ontvangen namens Verstegen en zijn zeggen alle Nederlandse burgers

“De overige lijsttrekkers en jullie besturen die mij de rug toekeerden wil ik bij deze een kans geven om deze historische fout te herstellen.” De Forum-voorman roept op tot een nieuw debat waarin alles volgens de kieswet wordt georganiseerd. “Doen jullie dit niet dan vind ik dit een vorm van landverraad waarvoor ik jullie ter verantwoording zal roepen als deze Dystopische en door jullie gezien Utopische tijd voorbij is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant