Prins Mark Geboers en adjudant Dries Hofmans van De Nölers.
Prins Mark Geboers en adjudant Dries Hofmans van De Nölers. Foto: Ten Haaf Fotografie

Cuijkse carnavalsstart krijgt twee gezichten: geen prinsenbal, wel een feestlied

Algemeen 1.267 keer gelezen

CUIJK | De start van het carnavalsseizoen krijgt in Cuijk twee gezichten. In navolging van Beers en Vianen heeft ook carnavalsvereniging De Nölers besloten het prinsenbal van zaterdag 13 november in de ijskast te zetten tot nader order. De Nölers: ‘met deze oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames het niet verstandig en verantwoord te vinden om nu in deze periode grootschalig bij elkaar te komen.’ De commissie achter de Kuukse Elfkroegetocht trapt de 11e van de 11e juist af met een positieve noot, letterlijk.

“Met groot enthousiasme zijn we als bestuur van C.V. De Nölers in september weer begonnen met de voorbereidingen voor een nieuw carnavalsseizoen” schrijven de carnavaleske Cuijkenaren. De vereniging ging na een aantal voorspoedige maanden meer en meer zin te krijgen in het aanstaande feestseizoen. De afgelasting komt dan ook als een flinke dreun. “Dit is wederom een moeilijk en pijnlijk besluit die niet over een nacht ijs is gegaan” leest het op de Nölerssite. “Wat ons betreft is ditmaal uitstel geen afstel, en daarom gaan wij op zeer korte termijn bekijken wat er binnenkort wel aan activiteiten mogelijk is.”

Carnavalskraker
Tot groot genoegen voor Cuijk zal de 11e van de 11e niet geheel stilletjes voorbijgaan. In samenwerking met Het Feestteam heeft de organisatie achter de Kuukse Kroegentocht een heuse meezinger uitgebracht genaamd ‘Elfkroegetocht’. De kroegentochtcommissie over de carnavalskraker: “Het Feestteam is al jaren een van de vaste waardes op carnavalsdinsdag in Cuijk. Het duo is bekend van een aantal grote hits: zoals Shirt uit en Zwaaien, Stuiterbal, en Ik neem je mee. Op ‘Elfkroegetocht’ zingen enkele commissieleden (zo zuiver mogelijk) mee. De clip is opgenomen in Cuijk, met medewerking van de hele organisatie van de Kuukse elfkroegetocht.”

Kuukse elfkroegetocht (ft. Het Feestteam) - Elfkroegetocht is vanaf 11 november te vinden op Spotify, Deezer, Apple Music en YouTube. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant