Still uit de video van C.V. De Vèrkeskôp.
Still uit de video van C.V. De Vèrkeskôp. Foto: Youtube / C.V. De Vèrkeskôp

Carnavalsverenigingen kiezen voor doorgang, annulering of zelfs livestream van activiteiten

Algemeen 1.045 keer gelezen

REGIO | Het opnieuw om zich heen grijpen van het coronavirus in Nederland en de regio, stelt de carnavalsverenigingen om ons heen voor een moeilijke beslissing: moeten de openingsactiviteiten en prinsenbal wél of niet doorgaan? Volgens de richtlijnen die momenteel gelden, is het mogelijk. Maar is het ook verantwoord? Beers, Vianen en Cuijk hebben al het zekere voor het onzekere genomen. Nu sluiten ook Beugen en Sint Anthonis aan en schuiven ze het prinsenbal van zaterdag 13 november op de lange baan. In gemeente Mill en Sint Hubert lijkt alles vooralsnog door te gaan, maar kan men thuis meekijken.

“Carnavalsvereniging D’n Uutlaot en het bestuur van MFA Oelbroeck in Sint Anthonis moeten helaas mededelen dat het voor zaterdagavond 13 november geplande jeugdprinsenbal en prinsenbal in MFA Oelbroeck geen doorgang zal vinden” leest het bericht uit Sint Anthonis. De coronamaatregelen en oplopende besmettingen maken het feest volgens de vereniging ‘onverantwoord.’ Hetzelfde geluid komt uit Beugen, van C.V. De Vèrkeskôp. Middels een videoboodschap laat het bestuur weten dat ook in Beugen het prinsenbal niet doorgaat.

Live uitzendingen
In de vier kerkdorpen die de gemeente Mill en Sint Hubert rijk is, zullen de prinsenbals vooralsnog wel doorgaan. Omdat de avonden vroeg beginnen en in een kleiner gezelschap plaatsvinden dan gebruikelijk, krijgt men de kans om Live mee luisteren en te kijken. De Lokale Omroep Mill ontwikkelt een live radio-uitzending waarin geschakeld wordt naar de verschillende feestlocaties eerder beginnen. “Vanaf 20.00 uur zullen Jan en Bianca Verstegen in een avondvullend programma u op de hoogte houden van de verschijningen van de verschillende hoogheden, hun narren en eventueel andere belangrijke personen.”

De Mekkeravond in Myllesweerd, op vrijdag 12 november, zal zelfs via een livestream te volgen zijn. “Hierdoor kan iedereen getuigen zijn van deze Mekkeravond en verschijning van de jeugdheersers. ” Zie voor deze live stream: https://m.twitch.tv/Germelaand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant