Bart Teeuwen: 'Volkel gaat niet degraderen'
Bart Teeuwen: 'Volkel gaat niet degraderen' Foto: Peter Kuijpers

Bart Teeuwen: ‘Volkel moet als team voetballen, dan komen de punten vanzelf’

Voetbal 249 keer gelezen

VOLKEL – ‘De appel valt niet ver van de boom’ klinkt als een oud cliché. Nog prima toepasbaar voor Bart Teeuwen (23), zoon van voormalig Volkel aanvaller Ivo Teeuwen. Wonende aan de Eeuwsels recht tegenover het veld van Volkel, waar hij als peuter voor het eerst tegen een echte bal aan trapte. Vader Ivo Teeuwen en Jan Jilissen vormen samen met hoofdtrainer Michiel Jans het trainers driemanschap rond het eerste team. 

Door: Peter Kuijpers

Vijf jaar was de huidige Volkelspits toen hij zich meldde bij Volkel. Vader Ivo speelde en scoorde toen in zijn nadagen nog in het eerste team van Volkel. Pal tegenover het voetbalveld parkeren we de auto. De Volkelse flankaanvaller maakt zelf open. Zijn broodheer ligt op fietsafstand. Bart Teeuwen: “Ja, dat is niet zo ver, ben vandaag vrij. Ik werk als leidinggevende bij Leen Bakker in Uden.” Volkel speelt tot op heden een bescheiden rol in de lopende competitie van 2F. “Je hebt gelijk dat het nog niet draait zoals het hoort, maar er zit wel degelijk verbetering in. Dat zie je ook in onze recentelijke uitslagen. Tegen Venhorst pakten we onze eerste zege, verliezen met klein verschil van het machtige Volharding en gaan met één punt weg bij SVSSS in Udenhout.” Daar had zelfs winst ingezeten toch? “Klopt, Job van Oort kwam vrij voor de doelman. Nou, dan hadden we toch iets te veel gekregen. Ik was na de 2-0 achterstand tevreden met de 2-2 en het puntje.”

Tweede klasse
Een kort stukje historie. Volkel speelde jaren in de vierde- en derde klasse van de KNVB. In het seizoen 2018-2019 kwam er dan eindelijk de promotie naar de tweede klasse. In een herkansingswedstrijd op 23 juni 2019 tegen SVN in het Limburgse Laar. Rick van Hintum en Luuk Riepe schoten Volkel na rust naar de tweede klasse, na een 1-0 achterstand. Olympia’18 werd dat seizoen kampioen waar Ulysses, Constantia en Mulo degradeerden. De seizoenen die volgden waren qua prestaties voor Volkel erg mager. In het seizoen 2019-2020 met de rode lantaarn om de hals ‘gered’ door corona. Het seizoen2020-2021 werd met één puntje al na drie wedstrijden afgebroken. Volkel lijkt nu cijfermatig aan het ‘beste’ seizoen bezig te zijn in het derde seizoen tweede klasse. Met vier punten uit vijf wedstrijden geeft dat momenteel een tiende plek.


Vanuit zijn raam kan Bart Teeuwen de middenstip zien van het hoofdveld van Volkel (Foto’s Peter Kuijpers)

Fysieke kracht
Geen geweldige cijferreeks waar Teeuwen instemmend knikt: “Het kwaliteitsverschil tussen de derde- en die van de tweede klasse is echt enorm groot. In de derde klasse waren wij altijd de beter voetballende ploeg dat kunnen we nu niet brengen. Er zitten nog dertien teams meer in deze klasse en wij zijn daar nog een van de minderen van. Daar kun je niet omheen, al doen we er alles aan om ons te verbeteren. Nu moeten we alles geven om bij te blijven en Volkel is dat niet echt gewend. Ik merk wél dat we vooruitgang boeken. Alleen fysiek zijn we niet zo sterk. Neem nou EVVC die winnen louter op fysieke kracht, niet door mooi voetbal.” Vergeet je Gerwin van de Boom niet? “Ja, die kan wel wat, maar over spelers van de tegenstander moet je nooit iets vragen, daar let ik niet zo op. Echt het fysieke is bij EVVC hun kracht dat zouden wij wat meer moeten hebben.” De vraag die die dan automatisch opdoemt: wat gaan we daaraan doen? “Wij kunnen dat compenseren door meer als team te voetballen en dat gaat ook steeds beter. Als wij als team gaan spelen gaan we meer wedstrijden winnen.”

Tactisch inzicht
Trainer is Michiel Jans tot tevredenheid van Teeuwen: “Absoluut vooral zijn tactisch inzicht vind ik zo goed. Ik heb nog nooit zulk een trainer gehad die dat zo goed kon brengen en verwoorden tot in alle details.” De laatste weken lijkt de matige start zich wat te gaan keren. Speciaal drankje? Andere trainingsvormen? “Nee, niet speciaal. We zijn gewoon als team gaan voetballen, dat past ons het beste. Dat hebben we alleen bij DAW Schaijk verzuimd en gingen met 3-0 de pan in. Nogmaals als wij zo gaan spelen komen andere dingen vanzelf.” Bart Teeuwen aanvaller in hart en nieren met een neusje voor doelpunten: “Ik speel als rechtspootje zowel op de linker- als de rechterflank, het maakt mij niet zoveel uit. Neem geen corners of vrije trappen. Dat kunnen anderen beter in ons team. Ik ben scherp in de zestien en voor de goal.” Tot slot hoe loopt dit af voor Volkel? “Dat is moeilijk te voorspellen, maar we gaan in ieder geval niet degraderen. Zondag een puntje of punten pakken in Helvoirt dat zou net zo prettig zijn.”

Volkel trapt zondag af in en tegen Helvoirt om 14.30 uur waar scheidsrechter Dammers het sportief voor het zeggen heeft. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant