Gebruik maken van de Wensbus? Kijk op wensbusgennep.nl of bel 06-14706405.
Gebruik maken van de Wensbus? Kijk op wensbusgennep.nl of bel 06-14706405.

Wensbus Gennep ook naar Middelaar en Plasmolen?

Algemeen 332 keer gelezen

GENNEP / MIDDELAAR / PLASMOLEN | Al geruime tijd rijdt in de gemeente Gennep de wensbus Gennep rond. De wensbus Gennep is er voor alle inwoners van de gemeente Gennep, jong of oud. Stichting Wensbus Gennep, Algemene hulpdienst Mook Molenhoek Middelaar, Dorpsraad Middelaar en Plasmolen en KBO Middelaar & Plasmolen willen de bus graag ook naar Middelaar en Plasmolen halen. “We zijn al een eind op weg. We zijn in gesprek met de gemeente Mook en Middelaar en met Buurtbus vereniging Rijk van Nijmegen. Iedereen vindt het een goed idee. Om dit alles te kunnen realiseren zijn we opzoek naar vrijwilligers.”

Mensen die gebruik willen maken van de wensbus Gennep dienen minimaal een dag van tevoren de rit reserveren. “U wordt thuis opgehaald en op het gewenste adres afgezet. Dus u krijgt vervoer van deur naar deur!” aldus Stichting Wensbus Gennep. De bus rijdt op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur. De stichting wil iedereen de kans geven van de service gebruik te maken, en kan ritjes combineren. Hierdoor kan een rit soms iets langer duren. De wensbus biedt tal van mogelijkheden voor jong en oud. Zo kan men even ‘op de koffie bij familie of kennissen, naar je afspraak bij de huisarts, fysio, sportschool of iemand bezoeken in het ziekenhuis of verpleeghuis Madeleine.’ Een rit kost tussen de € 1,50 en € 2,50 pp en wordt met pin betaald.

Om de wensbus Gennep begin volgend jaar naar Middelaar en Plasmolen te krijgen wordt er gezocht naar een nieuwe coördinator, chauffeur en een bestuurslid.
Wat wordt er verwacht?

- Coördinator: plant de ritten in die telefonisch gereserveerd worden. Belt zo nodig klanten terug om ritten te combineren. De huidige coördinatoren zijn een werkweek (ma t/m vrij) van 10.00 tot 12.00 uur hier mee bezig. Gemiddeld kom je 1 maal per maand aan de beurt. Hoe meer coördinatoren hoe beter het werk verdeeld kan worden.
- Chauffeur: haalt s ‘morgens met eigen vervoer de bus op in Ottersum en rijdt die dag de gereserveerde ritten. Het aantal ritten per dag wisselt maar je rijdt nooit voor niks, er zit altijd iemand in de bus. Combineren met chauffeur voor de buurtbus is heel goed mogelijk, het aantal dagen en wanneer je ingepland wordt bespreek je vooraf.
- Bestuurslid: je neemt deel aan de bestuursvergadering van de stichting wensbus Gennep. Je wordt de vertegenwoordiger vanuit Middelaar en Plasmolen. Er zijn ongeveer 10 vergaderingen per jaar.

Meer weten over de wensbus Gennep, kijk op de site www.wensbusgennep.nl. Nog vragen of ben je enthousiast en wil jij ook vrijwilliger worden? Mail dan naar: dorpsraadmiddelaarenplasmolen@outlook.com of info@kbomiddelaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant