SIOL-trainer Dinand van Haaren. (Foto: Gerno de Haas)
SIOL-trainer Dinand van Haaren. (Foto: Gerno de Haas)

Achilles Reek wint van SIOL, komende zondag leuke duels in 4H

Voetbal 796 keer gelezen

Achilles Reek is geklommen naar de vierde plek in de vierde klasse H. De Reekenaren waren met 1-2 te sterk voor SIOL. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong, maar in de tweede helft zorgden Tom Verstegen en Niek van Heck voor de 1-2.

Cito heeft de eerste periodewinst bijna op zak en kan die pakken op bezoek bij Ulysses. Datzelfde Ulysses pakte afgelopen zondag een punt tegen SIOL. De gelijkmaker van Maurice van Rossem viel in de extra tijd. Trainer Manfred van Erp: “We hebben vanuit de organisatie bijna niets weggegeven, daar ben ik zeer tevreden over. Na de 1-0 zijn we achterin 1 op 1 gaan spelen en kwam er een spits uit de jeugd bij. Het laatste kwartier waren we beter en kregen we zeker vijf kansen. De juiste afwerking ontbrak echter. Tot de goal van Maurice, waarna het direct was afgelopen. Een verdiend punt waar de jongens keihard voor hebben gewerkt.”

Derby
Komende zondag staat de derby tussen Herpinia en VESTA’19 op het programma. Beide ploegen wonnen afgelopen weekend met overtuigende cijfers. Herpinia boekte tegen Achilles Reek (0-4) de eerste overwinning van het seizoen. Trainer Maarten Hendriks zag dat alle puzzelstukjes perfect op hun plek vielen. “De ruststand was 0-3, maar gezien de grote kansen had het nog hoger kunnen zijn. Na rust hadden we het 15-20 minuten even wat lastiger. In de tweede helft hebben we nog hele grote mogelijkheden gehad op meer.” VESTA’19 kende een eenvoudige middag bij Juliana Mill: 1-5. Trainer Mark Strik: “We stonden vooral verdedigend sterk. We hebben de laatste tijd toch veel doelpunten tegen gekregen en zijn daar dus mee aan de slag gegaan. Hierin moeten we nog steeds stappen maken, maar je ziet dat wanneer daar meer zekerheid in komt onze aanvallende kracht ook wat gemakkelijker tot uiting komt. Prima overwinning waar we mee vooruit kunnen.”

Juliana Mill - SCMH
Juliana Mill kreeg een pak slaag van VESTA’19 en krijgt zondag SCMH op bezoek. Laatstgenoemde ploeg heeft ook iets goed te maken na de 2-1 nederlaag tegen Vorstenbossche Boys. Een nederlaag in een derby is toch altijd pijnlijk, dus komende zondag zal de ploeg van trainer Stan Vos gebrand zijn op een goed resultaat.

Vierde klasse H:
1. Cito 6-18
2. SES 7-16
3. FC de Rakt 7-15
4. Achilles Reek 7-13
5. VESTA’19 6-12
6. Vorstenbossche Boys 7-12
7. SCMH 6-10
8. Juliana Mill 6-8
9. SIOL 7-8
10. Festilent 7-7
11. Herpinia 6-4
12. Ulysses 6-4
13. NLC’03 7-4
14. Gassel 7-1

Ulysses - Cito
Juliana Mill - SCMH
Herpinia - VESTA’19

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant