Het koopcontract wordt ondertekend.
Het koopcontract wordt ondertekend.

Boxmeer krijgt toch een Health Campus: ‘Wij omarmen deze partij’

Algemeen 4.716 keer gelezen

BEUGEN | Health Campus Boxmeer lijkt eindelijk werkelijkheid te worden. De Zwitserse vastgoedonderneming Necron Group AG heeft een perceel bij industrieterrein Sterckwijck gekocht, voorbereidend op grootse plannen. Onder de projectnaam ‘Apollo’ moeten er op het terrein veertien gebouwen herrijzen, allemaal binnen vijf jaar. 

Het veertiental gebouwen moet op alle facetten het zorgaanbod in de regio vergroten en versterken. Een groot aantal firma’s gelinkt aan zorg en welzijn, kunnen zich in de panden vestigen. Met name preventie moet de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. “Wij willen juist ook firma’s uitnodigen die actief willen zijn in de preventie van zorg” stelt Gerard van Liempt, CEO van Necron. Op dit vlak zijn nog veel stappen te zetten. De uitgebreide Health Campus kan daarnaast ook bijdragen aan de educatie, bijvoorbeeld middels hoogwaardige stageplekken. Ook spreekt Necron over een groot (zorg)hotel waar men kan revalideren, maar ook waar familie kan verblijven of wat als langdurig verblijf kan fungeren voor mensen van diverse (buitenlandse) organisaties. Op dit moment zijn de Zwitsers nog niet met concrete partijen in gesprek, maar ideeën zijn er voldoende. 


Artist impression van hoe Health Campus Boxmeer er uit komt te zien. - Foto: Necron Group AG

De locatie biedt volgens Necron en de gemeente Boxmeer ontzettend veel mogelijkheden, zeker met Maasziekenhuis als buurman. Het vastgoedbedrijf is naast haar eigen thuisland ook veel actief in Nederland én Duitsland. De goede uitvalswegen richting de oosterburen, en de uitstekende Nederlandse infrastructuur, bieden volgens Necron goede mogelijkheden. Gerard van Liempt, CEO van Necron: “Met meer dan 10 miljoen inwoners binnen een reistijd van 1 uur, in zowel Nederland als Duitsland, bestaat er een goede basis voor een evenwichtige Health Campus, dat een significante bijdrage zal leveren aan de groei van arbeidsplaatsen.”

Garanties
Wethouder Peter Stevens is bijzonder tevreden over de gesloten overeenkomst. Hij is sinds juli continu bezig om het project tot een goed einde te brengen. De circa 150000 vierkante meter en 2,3 miljoen euro die met het nieuwe Health campus-project gemoeid zijn, vergen de nodige onderhandelingen en afspraken.

Volgens de wethouder werd hij in de zomermaand met mooie ideeën door Necron benaderd. “Leuke plaatjes, maar wat gaan we concreet doen” stelde Stevens in reactie op de voorstellen. De scepsis gegroeid uit het falende Hansa-project maakt dat de wethouder het voorstel met gepaste voorzichtigheid benaderde. “Maar garanties krijgen we bij niemand. Deze partij heeft echter wel visie, én middelen. Wij omarmen deze partij.”

De sluitende ideeën die Necron heeft, wijken inderdaad af van de beloftes die gedurende de Hansa-tijd werden gedaan. Naast de concrete ideeën, hebben de Zwitsers al een breed CV aan geslaagde projecten. Zo is de vastgoedonderneming in de afrondende fase bij een vergelijkbaar project in Hoofddorp. “In Frankrijk hebben we gedurende Covid ruim 600 hotelkamers opgeleverd” vertelt Van Liempt trots. “We werken met grote, gerenommeerde bedrijven die kunnen garanties kunnen geven.” Opdat het werk ook verloopt zoals het hoort te verlopen.

Vijf jaar
Hierom ziet Van Liempt ook geen beren op de weg als het aankomt op de ambitieuze deadline. In het eerste en tweede kwartaal van 2022 hoopt hij dat de conceptplannen uitgewerkt kunnen zijn, en de vergunning rond. Wanneer de tweede jaarhelft ingaat, kan wat hem betreft de schop in de grond.

Goede vooruitzichten
Zodra alles over vijf jaar afgerond is, is het project van grote toegevoegde waarde en enkel een win-win situatie. Volgens Van Liempt kan het project alleen al 3000 banen opleveren. “En dan heb ik het enkel over directe arbeid.” De CEO bestempeld dat talloze andere bedrijven in de regio kunnen rekenen op baankansen. “Denk bijvoorbeeld aan een schoonmaakbedrijf. De ruimtes moeten toch dagelijks worden bijgehouden.”

Niet voor niets spreekt wethouder Stevens over “een buitengewoon positieve ontwikkeling. Voor de Health Campus, die een passende invulling krijgt, maar zeker ook voor Boxmeer en de gemeente Land van Cuijk wat werkgelegenheid en economische vooruitzichten betreft.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant