Michiel Jans. "We zijn echt niet de beste ploeg, maar gaan niet degraderen"
Michiel Jans. "We zijn echt niet de beste ploeg, maar gaan niet degraderen" Foto: Leon Voskamp

Volkel pakt punt in ultieme slotfase bij Helvoirt

Voetbal 1.201 keer gelezen

En weer was het Volkel dat in de absolute slotfase toesloeg. En opnieuw presteerde het team van trainer Michiel Jans om na een 2-0 achterstand weer terug te komen. Dennis van der Burgt was het die na rust voor 2-1 tekende en in de 95e minuut was het invaller Bart van de Kandelaar die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Volkel sprokkelt puntje na puntje maar weigert te verliezen.

Michiel Jans was een tevreden trainer: “We verdienden niet meer, maar ook niet minder. We bleven er in geloven ook na de 2-0 achterstand wat een van onze spelers in de rust ook memoreerde.” Voor rust ontliepen de twee teams elkaar niet veel. Wel bleven Helvoirt-spelers Rico de Laat en Noa Geurts twee handenbinders die telkens leuke dingen uit hun toverkist haalden. De thuisclub nam in de 27e minuut een 1-0 voorsprong in die fase was dat wellicht verdiend. Na de treffer was het Volkel dat van zich liet horen maar de ruststand bleef 1-0.

Bart van de Kandelaar
De tweede helft was amper zeven minuten oud nadat Helvoirt een open optie op de zege leek te pakken met de 2-0. Echter daar bleef het bij. Tacticus Jans stuurde in de laatste fase van de wedstrijd twee verdedigers naar het front. In de zeventigste minuut was het raak. Dennis van der Burgt pofte op aangeven van Justin Damen de 2-1 binnen vanaf de rand zestien. Helvoirt schrok, beet terug en kreeg kansen maar een doelpunt viel er niet. Daarop was het wachten tot ruim in blessuretijd. Invaller Bart van de Kandelaar gaf zijn invalbeurt kleur door in de 95e minuut zijn team langs Helvoirt te schieten. Jans: “We zijn niet het beste team. We geven doelpunten vaak te gemakkelijk weg, dat is een groeiproces waar me mee bezig zijn. Vandaag voelt dat puntje heerlijk en bevestigt onze weg terug. We gaan niet degraderen reken maar. Donderdag gaan we naar Heeswijk voor het inhaalduel dat nog open staat.” Op Balledonk wordt om 20.15 uur afgetrapt. Scheidsrechter is Maik Opsteen uit het pittoreske Keldonk.