Aanval van Hoogland Migiel Zeller kopt weg
Aanval van Hoogland Migiel Zeller kopt weg Foto:gerard Beekmans

Blauw Geel’38/Jumbo verliest wéér eens in blessuretijd

Voetbal 536 keer gelezen

HOOGLAND | Het begint bij de Veghelaren bijna traditie te worden door zeker lijkende overwinningen alsnog uit handen te geven. Dit overkwam Blauw Geel’38 zondagmiddag opnieuw. Nadat Koen van der Zanden zijn team twintig minuten voor tijd op voorsprong schoot tegen Hoogland, gaf een strafschop en een uitval in de extra tijd opnieuw een deceptie bij de Veghelaren.

Trainer Niels van Casteren bracht in Hoogland een blauwdruk van de opstelling van zijn winnende team tegen Hollandia. Aanvaller Ben van den Nieuwenhof zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. In de eerste helft hielden de twee teams elkaar aardig in evenwicht. Er deden zich amper scoringskansen voor. In de 28e minuut kwam de eerste voor Blauw Geel’38. Koen van der Zanden kwam over de zijkant op en zette laag voor. In de scrimmage die ontstond, ging de bal uiteindelijk corner.

Weer fataal
In de tweede helft kwam er wat meer leven in de strijd. Na een uur spelen was er een grote kans voor Hoogland, maar die inzet ging laag en hard naast. De twee teams hielden elkaar in de tang. In de 66eminuut stuurde aanvoerder Mark Dobbelsteen Koen van der Zanden diep. In eerste instantie leek het mis te gaan, maar de bal werd te slecht teruggekopt waar de man uit Sint-Oedenrode alsnog kon scoren: 0-1. Van der zanden en Niels Wouters kregen nog kansen in de laatste tien minuten, maar het rendeerde niet. De slotseconden werden de Veghelaren weer eens fataal. Eerst ging de bal op elf meter van Joran van Zutphen na het vloeren van een Hoogland-speler en mocht Wobbes scoren. In blessuretijd bleef de Blauw Geel’38-defensie staan en werd Hoogland via Mossink uiteindelijk spekkoper.

0-1 door Koen van der Zanden

Strafschop
Niels van Casteren: “Het was een hele matige eerste helft van beide kanten. Het baltempo was erg laag en aan beide zijden waren er weinig kansen. In de tweede helft was de eerste kans meteen raak. Daarna kregen we enorm veel ruimte om de wedstrijd te beslissen door 0-2 te maken. Maar we missen een 100% kans waar we met 2 spelers alleen op de keeper aflopen en op de paal schieten en verder zijn we enorm slordig in het uitspelen van de vele overtalsituaties die we krijgen vanuit balverovering. Hoogland was op dat moment zeer matig in omschakeling van aanval naar verdedigen, maar wij waren veel te slordig om te dat uit te spelen, waardoor we ook veel te vaak en snel de bal verloren. Hierdoor bleef Hoogland in de wedstrijd en kregen ze een strafschop die we zelf heel onnodig weggeven. Hun speler staat op de rand-16, zonder gevaar en wij brengen hem in de situatie dat hij zich laat vallen en de scheidsrechter een strafschop geeft. Uiteindelijk spelen beide ploegen alles of niets en valt in de blessuretijd ook nog de 2-1.” Een duidelijke uitleg van de Blauw Geel’38-trainer, die natuurlijk inwendig kookte. De ploeg had, wat een verboden woord is, goede zaken kunnen doen. Zondag komt uit Amsterdam JOS Watergraafsmeer naar Veghel.

Blauw Geel’38/Jumbo: Joran van Zutphen, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden, Niels Wouters , Danny Verbakel (89. Tijn Bosch), Robin Voets, Vince Duits (85. Lars Loermans).