Artist impression van hoe Health Campus Boxmeer er uit komt te zien.
Artist impression van hoe Health Campus Boxmeer er uit komt te zien.
COLUMN

‘Net voor de verkiezingen lacht boze wethouder in zijn vuistje’

Column 856 keer gelezen

Bestaat toeval? Ik houd het er op dat dat het geval is. Ruim twaalf jaar geleden kondigde de gemeente Boxmeer met veel trompetgeschal de komst van een Health Campus aan, een gebied met twee ziekenhuizen (het toen nog te bouwen Maasziekenhuis en een oncologisch ziekenhuis) en bijbehorende gezondheidsorganisaties. De afloop is bekend: het Maasziekenhuis werd gebouwd maar de rest van de vele hectaren aan de A73 bleef een maagdelijk terrein waar een kudde schapen zich verlustigde aan het welig tierend groen.
Dat die Health Campus er niet kwam, maakte het Maasziekenhuis en zijn patiëntenvereniging niet uit, maar dat naar het Maasziekenhuis aan de snelweg met een grote H werd verwezen was hen een doorn in het oog. Want wie snapte nou dat met een hoofdletter H naar een ziekenhuis werd verwezen? Over de hele wereld staat de H voor ziekenhuis, hospitaal, hospital, hôpital, hopital, hopital, Krankenhaus, hastane, in ieder geval bestaat daar op geen enkele snelweg ter wereld onduidelijkheid over. Maar van de Boxmeerse mensen moest die H weg en moest er Maasziekenhuis komen staan.

Welnu, Rijkswaterstaat is kennelijk gezwicht voor zoveel onwetendheid of domheid en kondigde vorige week aan dat de H weliswaar blijft staan, maar dat Health Campus vervangen wordt door Boxmeer. 

En nu dat toeval. Ruim twaalf jaar later. Op de dag dat bekend wordt gemaakt dat het bord aan de snelweg misschien vervangen gaat worden, kondigt een Zwitsers/Nederlands agglomeraat aan een aantal medisch gerelateerde bedrijven te willen gaan vestigen op het terrein aan de snelweg in Boxmeer. Er komt dus toch een Health Campus. Dus moet Rijkswaterstaat er maar weer eens een studie van gaan maken om de aanduiding Health Campus te laten staan. Gaat Boxmeer het nou toch goed maken? Verkoopt het niet zoals Cuijk vele hectaren grond om er enkele heftruckchauffeurs rond te laten rijden, maar om er duizenden (!!) hoogwaardige banen te creëren?

Nog meer toeval. Wie mocht dat bijzondere nieuws aankondigen? Juist ja, de wethouder die door zijn partij (CDA) naar een 18de plek is verwezen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wethouder Economie Peter Stevens voldeed niet. Stevens is daar woedend over. Haalt hij nu zijn gram? En lacht hij nu net als de bedenkers van de naam Health Campus in zijn vuistje? Meer dan een decennium na het debacle, maar slechts enkele dagen voor de verkiezingen? Toeval bestaat.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant